Κ.Ε.ΚΥ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων

06 Ιουλίου 2011 14:50

Έκθεση πεπραγμένων Άνδρος, Ιούλιος 2011

To Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Δήμο Άνδρου, στα πλαίσια του Προγράμματος «Επέκταση της δράσης του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. στα νησιά», πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στην Άνδρο από 29/6 – 1/7/2011, με σκοπό την καταγραφή των αναγκών, την αξιολόγηση, την συμβουλευτική και την παρέμβαση στα Άτομα με Αναπηρίες. Το εξειδικευμένο προσωπικό που συμμετείχε αποτελούνταν από 1 Εργοθεραπεύτρια, 1 Φυσικοθεραπεύτρια, 1 Λογοθεραπεύτρια, 1 Νοσηλεύτρια, 1 Επισκέπτρια Υγείας και 1 Οδηγό. Συντονίστρια του προγράμματος και συνοδός στην Άνδρο ήταν η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων κ. Αικατερίνη Μπαντή.

Η υποδοχή των ενδιαφερόμενων πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Ιουνίου, στο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας και στην 1 Ιουλίου στο Γυμνάσιο του Γαυρίου.

Συνολικά εξυπηρετήθηκαν 103 άτομα.

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Πρόληψη της τυφλότητας» εξετάστηκαν με το ειδικό τεστ οπτικής οξύτητας (Dr. N. KOZEIS) 47 μαθητές που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία του νησιού. Το 8,5% των παιδιών (συνολικός αριθμός 4) παραπέμφθηκαν στον οφθαλμίατρο για περαιτέρω εξέταση.

Στο πρόγραμμα «Πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη» συμμετείχαν 84 άτομα (παιδιά και ενήλικες), τα οποία εξετάστηκαν με μετρητή σακχάρου αίματος. Από τα αποτελέσματα της εξέτασης διαπιστώθηκε ότι το 4,7% (4 άτομα) χρειάζονται περαιτέρω παρακολούθηση διότι παρουσίασαν αυξημένες τιμές σακχάρου. Δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες για τη διερεύνηση του Σακχαρώδους Διαβήτη καθώς και συμβουλές διατροφής και άσκησης όπου κρίθηκε αναγκαίο.

Στο Γυμνάσιο του Γαυρίου μας επισκέφθηκαν 2 άτομα με αναπηρία. Μετά την λήψη του ιστορικού και την καταγραφή των αναγκών, έγινε αξιολόγηση και δόθηκαν οι κατάλληλες συμβουλές.

Πραγματοποιήθηκαν με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο 4 κατ' οίκον επισκέψεις σε Άτομα με Αναπηρίες που δεν είχαν τη δυνατότητα μετακίνησης στα σχολεία, στις περιοχές: Κορθίου, Απροβάτου, Μεσσαριάς και Γαυρίου. Έγινε λήψη του ιστορικού και εκτίμηση των ατομικών αναγκών. Επιπλέον έγινε αξιολόγηση και δόθηκαν οδηγίες κατά περίπτωση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Από τα άτομα αυτά παραπέμφθηκαν για ψυχολογική υποστήριξη 2 περιπτώσεις. Σε μια περίπτωση θα χρειαστεί μεταφορά του ασθενούς σε νοσοκομείο. Σε ένα άτομο προτάθηκε η φιλοξενία του στο Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων προκειμένου να μπει σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης.

Οι κατηγορίες ΑΜΕΑ που συναντήσαμε ήταν οι ακόλουθες:

Είδος αναπηρίας Αριθμός ατόμων

Τετραπληγία 1

Αυτισμός 3

Σακχαρώδης διαβήτης με επιπλοκές στα κάτω άκρα 1

Παραμορφωτική αρθρίτιδα 1

Οι ηλικίες των ατόμων καταγράφονται στον παρακάτω πίνακα (εξαιρούνται οι μαθητές) :

Ηλικίες                        Αριθμός ατόμων

0-12                                          2

13-25

26-65                                        4

65 και άνω

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αρωγή της, το Δήμο Άνδρου για την φιλοξενία, όπως επίσης και την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Υγείας Άνδρου για τη συνεργασία της στο έργο μας. Έκπληξη μας προκάλεσε η άρνηση συνεργασίας των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Χώρας». Ελπίζουμε την επόμενη φορά να υπάρξει καλύτερη συνεργασία με τις υπόλοιπες δομές του νησιού, προκειμένου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και να μας δοθεί η δυνατότητα να συναντήσουμε περισσότερα Άτομα με Αναπηρίες.

Η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ

του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων

Αικατερίνη Μπαντή


5/7/2011

Ερμούπολη, Σύρος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστίες για την 3ημερη επίσκεψη

του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων στην Άνδρο

To Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με τον Δήμο Άνδρου, στα πλαίσια του Προγράμματος «Επέκταση της δράσης του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. στα νησιά», πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στην Άνδρο από 29/6 – 1/7/2011 με σκοπό την καταγραφή των αναγκών, την αξιολόγηση, την συμβουλευτική και την παρέμβαση στα άτομα με αναπηρίες. Το εξειδικευμένο προσωπικό που συμμετείχε αποτελούνταν από 1 Εργοθεραπεύτρια, 1 Φυσικοθεραπεύτρια, 1 Λογοθεραπεύτρια, 1 Νοσηλεύτρια, 1 Επισκέπτρια Υγείας και 1 Οδηγό. Συντονίστρια και συνοδός του προσωπικού στην Κέα ήταν η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αικατερίνη Μπαντή.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αρωγή της, το Δήμο Άνδρου για την φιλοξενία, όπως επίσης κι την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Υγείας Άνδρου για τη συνεργασία της στο έργο μας.

H Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων

Αικατερίνη Μπαντή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστήριες για την χορήγηση μετρητών σακχάρου,

ταινιών μέτρησης & βελόνων – σκαρφιστήρων.

Κατά την 3 ήμερη επίσκεψη του κλιμακίου του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων στην Άνδρο, πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα «Πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη» με επικεφαλής την Επισκέπτρια Υγείας.

Συμμετείχαν 84 άτομα (παιδιά και ενήλικες), τα οποία εξετάστηκαν με μετρητή σακχάρου αίματος. Από τα αποτελέσματα της εξέτασης διαπιστώθηκε ότι το 4,7% (4 άτομα) χρειάζονται περαιτέρω παρακολούθηση διότι παρουσίασαν αυξημένες τιμές σακχάρου. Δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες για τη διερεύνηση του Σακχαρώδους Διαβήτη καθώς και συμβουλές διατροφής και άσκησης όπου κρίθηκε αναγκαίο.

Ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες BAYER ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, EXELIXIS diagnostics και ΚΩΣΤΑΣ Α. ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ (ΕΛΛΑΣ) ΑΕΒΕ για την ευγενική χορηγία τους σε μετρητές σακχάρου, ταινίες μέτρησης και βελόνες – σκαρφιστήρες. Χωρίς τη δική τους υποστήριξη δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το ανωτέρω πρόγραμμα.

Η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων

Αικατερίνη Μπαντή

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos