Απόλλωνας Νάξου: Τους «έλουσαν» τα κύματα κατά τον καθαγιασμό των υδάτων (Βίντεο)

07 Ιανουαρίου 2020 20:09

Ούτε τα 10-12 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή, λούζοντας κυριολεκτικά τον παραλιακό οικισμό του Απόλλωνα Νάξου, δεν πτόησαν τον ιερέα της Κορωνίδας να τελέσει τον καθαγιασμό των υδάτων στον παραλιακό οικισμό.

Έτσι, αμέσως μετά την τελετή του Μέγα Αγιασμού στην εκκλησία, ο ιερέας και οι λιγοστοί πιστοί κατευθύνθηκαν προς την παραλία του Απόλλωνα για να ρίξουν το Σταυρό στη θάλασσα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον Γιάννη Κορρέ δημοτικό σύμβουλο Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και τον Δημήτρη Κορρέ, σύμβουλο της Κοινότητας Κορωνίδας, επισκέφτηκαν σήμερα Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 τον οικισμό του Απόλλωνα ο οποίος για μία ακόμη φορά μετράει τις πληγές του.

Πληγές που δεν προέρχονται μόνο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών. Αυτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Προέρχονται κυρίως από την εγκληματική αδιαφορία Δήμου, Περιφέρειας και Κεντρικής Πολιτείας στο να δώσουν οριστική λύση στα χρόνια και μεγάλα προβλήματα του οικισμού του Απόλλωνα.

Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε πως ο Απόλλωνας είναι κυριολεκτικά ξέφραγο αμπέλι. Ερμαιο των όποιων καιρικών φαινομένων, γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε η παραμικρή βούληση από τους αρμόδιους φορείς στο να προχωρήσουν όλα εκείνα τα απαραίτητα έργα που θα δώσουν οριστική λύση και θα προφυλάξουν τη ζωή και τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.

Αποδείχτηκε περίτρανα πως με μπαλώματα, ημίμετρα και κοροϊδίες, δεν λύνονται τα προβλήματα. Αντιθέτως, διαιωνίζονται και γιγαντώνονται.

Οι ζημιές που υπέστη τις τελευταίες ώρες ο Απόλλωνας είναι τεράστιες και μαρτυρούν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την εγκατάλειψη από την πλευρά της πολιτείας και επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις απόψεις μας για τον τρόπο και τη σκοπιμότητα που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα οι εκάστοτε Αρχές αλλά και για τις σοβαρότατες ευθύνες όλων ανεξαιρέτως των Δημοτικών Αρχών και υπηρεσιών του πρώην Επαρχείου και σήμερα Περιφέρειας. Τη λογική των ημίμετρων, των προσωρινών λύσεων. Τη χρησιμοποίηση κάποιων πρόχειρων έργων χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και μόνο για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Αν είχαν την πολιτική βούληση να φτιάξουν σωστά έργα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων και θα δίνουν οριστική λύση, θα είχαν ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που συνήθως επικαλούνται, μόνο και μόνο για να κοροϊδεύουν τον κόσμο.
Απαιτούμε η Δημοτική Αρχή άμεσα να πράξει ότι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αφού και ο Βιο.Κα του οικισμού έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, αλλά και να ξεκινήσουν εδώ και τώρα όλες εκείνες οι ενέργειες που χρειάζονται για τη δημιουργία νέων σύγχρονων υποδομών, που θα διασφαλίζουν τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και τις περιουσίες τους. Που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου και στην καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων.
Καλούμε τους κατοίκους του Απόλλωνα αλλά και του συνόλου της Κοινότητας Κορωνίδας να μη δεχτούν άλλες εκπτώσεις από όσα δικαιούνται και έχουν ανάγκη. Να μην επιτρέψουν να τους κοροϊδέψουν και να τους εξαπατήσουν ξανά με κούφια λόγια και υποσχέσεις. Να οργανώσουμε τον κοινό αγώνα μας, μαζί με τους φορείς για τη διεκδίκηση της οριστικής λύσης των προβλημάτων που βιώνει ο οικισμός του Απόλλωνα.
Νάξος, 7-1-2020

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos