Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοροναϊός: Με μάσκες κυκλοφορούν οι Κινέζοι στις Κυκλάδες!

27 Ιανουαρίου 2020 20:20

Εντείνεται η παγκόσμια ανησυχία για τη λοίμωξη του κοροναϊού που έχει ξεσπάσει στην Κίνα.


Θανατηφόρα κρούσματα και χιλιάδες περιστατικά της νόσου στη μακρινή χώρα, έχουν σημάνει παγκόσμιο συναγερμό στις δημόσιες υγειονομικές αρχές για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της νόσου στον υπόλοιπο κόσμο, δεδομένου ότι υπάρχουν περιστατικά και σε άλλες χώρες και ηπείρους.

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Ελλάδα, κυρίως στις πύλες εισόδου της χώρας, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Οι Κινέζοι ωστόσο τουρίστες που είναι αρκετοί αυτή την εποχή στην Ελλάδα με αγαπημένο προορισμό τις Κυκλάδες και ειδικά τη Σαντορίνη, φαίνεται να έχουν λάβει τα μέτρα τους!
Κυκλοφορούν στα νησιά και στα πλοία της γραμμής για Κυκλάδες με μάσκες, θορυβημένοι εμφανώς από την κατάσταση στη χώρα τους και θέλοντας να προλάβουν τη διασπορά της νόσου με φορείς τους ίδιους ή την πιθανή λοίμωξή τους από άλλους ομοεθνείς τους που ταξιδεύουν στην Ελλάδα.

Η μάσκα, προληπτικό μέσο κοινωνικής ευθύνης αλλά και ένδειξη συνειδητοποίησης του κινδύνου, κάνει τους Κινέζους τουρίστες να ξεχωρίζουν από το πλήθος σε πολυσύχναστα σημεία των νησιών αλλά και στα πλοία της γραμμής από και προς τις Κυκλάδες…

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr