Ηλέκτριση της υποβρύχιας διασύνδεσης Άνδρου - Τήνου

11 Φεβρουαρίου 2020 12:55

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2020 από τονΑΔΜΗΕη υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος 150kV στο τμήμα Άνδρος-Τήνος, δύο μήνες μετά την ηλέκτριση του καλωδίου που διασυνδέει την Άνδρο με το ηπειρωτικό σύστημα (Εύβοια).

Παράλληλα, ο Διαχειριστής σχεδιάζει την υπογειοποίηση του εναέριου Συστήματος Μεταφοράς της Άνδρουμε στόχο τη θωράκιση της τροφοδοσίας του νησιού και την ελαχιστοποίηση της οπτικής όχλησης.Η διερεύνηση εναλλακτικώντρόπων υπογειοποίησης πραγματοποιείται σε συνέχειατης βλάβης που υπέστησαν οι εναέριες γραμμές μεταφοράς εξαιτίας της πρόσφατης σφοδρής κακοκαιρίας.Ειδικότερα, εξετάζεται η κατασκευή υπόγειαςγραμμήςμήκους15χλμη οποία θα διασυνδέσει τον Υποσταθμό της Άνδρου με το νότιο άκρο του νησιού, όπουπροσαιγιαλώνεται το υποβρύχιο καλώδιο που διασυνδέει την Άνδρο με την Τήνο.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε σχετικά: «Η Άνδρος διαθέτει το μεγαλύτερο σε μήκος εναέριο Σύστημα Μεταφοράς στις Κυκλάδες. Αυτό καθιστά το σύστημα ηλεκτροδότησης του νησιού ευάλωτο σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως αποδείχθηκε δυστυχώς πρόσφατα. Η Πολιτεία και ο Διαχειριστής, με γνώμονα τη θωράκιση της ηλεκτρικής τροφοδοσίας του νησιού και την ελάχιστη δυνατή όχληση των κατοίκων, προέκριναν τη λύση της υπογειοποίησης του εναέριου τμήματος. Παράλληλα, ο ΑΔΜΗΕ έθεσε σε λειτουργία πριν λίγες ημέρες και το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο, στο τμήμα Άνδρος-Τήνος, εξασφαλίζοντας διπλό κύκλωμα τροφοδοσίας την Άνδρο».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos