Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

14 Φεβρουαρίου 2020 19:28

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής ανοιχτά της Καρπάθου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο 39 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καρπάθου, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται σε 12,6 χιλιόμετρα.

 Η αναθεωρημένη εκτίμηση του σεισμού από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Η εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου για τον σεισμό

Από την πλευρά του το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, υπολογίζει τον σεισμό στην Κάρπαθο στα 4,8 Ρίχτερ, δίνοντας το επίκεντρό του στα 38 χιλίμετρα βορειοδυτικά του νησιού. Σύμφωνα με το ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 13 χιλιόμετρα.

Η εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου για τον σεισμό στην Κάρπαθο
Σεισμός στην Κάρπαθο πριν από 3 ημέρες
Σεισμός 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στον υποθαλάσσιο χώρο 79 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά της Καρπάθου και το βράδυ της Τρίτης 11 Φλεβάρη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 00:46. Το επίκεντρο του σεισμού αυτού, τον οποίο το Ινστιτούτο χαρακτήρισε «ασθενή» στην ανακοίνωσή του, απέχει 492 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν, στις 4 Ιανουαρίου ένα ακόμη δυνατός σεισμός είχε σημειωθεί στην Κάρπαθο, μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr