Διαφωνεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ»

17 Φεβρουαρίου 2020 15:21

Διαφωνεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ» στη πρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε για αύξηση των τελών υπέρ ΟΤΑ (τέλη παρεπιδημούντων)


στο 2% επί των ακαθαρίστων εσόδων των νόμιμων τουριστικών καταλυμάτων και για αύξηση του χρόνου παραγραφής οφειλών από τα 5 χρόνια που είναι σήμερα στα 20.

Αντί να προσπαθεί η ΚΕΔΕ να «πνίξει» τα νόμιμα τουριστικά καταλύματα, που είναι τα μόνα που καταβάλλουν τέλη παρεπιδημούντων, ζητώντας αύξηση 400%, μήπως θαπρεπε να σκεφτεί να επιβάλλει τα τέλη παρεπιδημούντων και το φόρο διαμονής και στις αμέτρητες επιχειρήσεις βραχυχρόνιων μισθώσεων;

Με το τρόπο αυτό θα υπάρξει θεαματικότατη αύξηση των εσόδων των Δήμων και ισότιμη αντιμετώπιση των καταλυμάτων.

Ας μην κοροϊδευόμαστε: το 99% των ακινήτων όπου λειτουργούν βραχυχρόνιες μισθώσεις, είναι οργανωμένες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων! Έχουν σκοπό το κέρδος, παρέχοντας διαμονή σε επισκέπτες. Έχουν επενδύσει σε πάγια. Σχεδόν όλες απασχολούν παράνομο προσωπικό. Χρησιμοποιούν μεθόδους ηλεκτρονικού μάρκετινγκ για εξεύρεση πελατών, κλπ .. κλπ. Αυτά δεν ενδείξεις επιχειρηματικής δραστηριότητας; Που ακριβώς βρίσκεται η «οικονομία διαμοιρασμού»;

Ερώτηση: Αξιότιμοι αρμόδιοι της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, πόσο δύσκολο νομίζετε ότι είναι να μετατραπούν όλες οι νόμιμες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων σε «βραχυχρόνιες μισθώσεις» και να εξαφανιστούν από τα ταμεία σας: ΦΠΑ (13%), φόρος επιτηδεύματος (650€ ετησίως), Τέλη παρεπιδημούντων (0,50%), Φόρος Διαμονής, σημαντικό ποσοστό του φόρου εισοδήματος, επαγγελματικό τιμολόγιο δημοτικών τελών, ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης κλπ;

Απάντηση: Πανεύκολο. Η συντριπτική πλειοψηφία των ενοικιαζομένων δωματίων, τουριστικών κατοικιών και επαύλεων, μετατρέπονται σε μια μέρα! Μια σταγόνα μόνο χρειάζεται για να ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής των μελών μας. Ρίξτε τη και καθίστε αναπαυτικά, να απολαύσετε τα αποτελέσματα..

Έχουν περάσει περισσότερα από τέσσερα χρόνια, από τη στιγμή που επετράπη με νόμο η ασυδοσία στο κλάδο των τουριστικών καταλυμάτων και το κράτος δεν έχει ακόμη βρει τρόπο να ισορροπήσει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί!

Με εκτίμηση, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ"
Αντώνης Καρατάσος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos