Συνεργασία του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στη Σάμο

26 Φεβρουαρίου 2020 18:53

Με στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας ανάμεσα στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και συγκεκριμένα στο Παράρτημα της Σάμου, ξεκίνησε


τις προηγούμενες ημέρες μία νέα δράση αμφίδρομης εκπαίδευσης και ανταλλαγής δεξιοτήτων ανάμεσα στους δύο φορείς, η οποία θα συνεχιστεί κατά τους επόμενους μήνες.

Το Παράρτημα της Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης απαρτίζεται από μία από τις καλύτερα εκπαιδευμένες ομάδες διάσωσης στο Αιγαίο και έχει μεγάλη προσφορά τόσο στην κοινωνία του νησιού όσο και στο μεταναστευτικό ζήτημα. Έπειτα από πολυετή συνεργασία με το Ινστιτούτο «Αρχιπέλαγος», και με στόχο την ανάπτυξη νέων και πιο αποτελεσματικών συνεργειών, ξεκίνησε αυτός ο νέος κύκλος ανταλλαγής γνώσεων και δεξιοτήτων, που προσφέρεται αφιλοκερδώς από τους δύο φορείς.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» εκπαιδεύουν τους διασώστες σε πρακτικές διάσωσης και πρώτων βοηθειών σε θαλάσσια είδη, ενώ οι διασώστες μεταφέρουν τις γνώσεις τους στους ερευνητές και τους φοιτητές του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» σε θέματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση κρίσεων στη θάλασσα, κάτι που αποτελεί πολύτιμη γνώση καθώς βρισκόμαστε στη θάλασσα 12 μήνες τον χρόνο συχνά υπό αντίξοες συνθήκες.

Καθώς μοιραζόμαστε την αγάπη μας για τη θάλασσα, έχοντας παράλληλα πλήρη επίγνωση των κινδύνων που εγκυμονούνται όταν δεν υπάρχει γνώση και σεβασμός προς αυτή, προχωράμε σε νέα φάση συνεργασίας που στοχεύει στην ανταλλαγή γνώσης και την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων έτσι ώστε τα μέλη των δύο φορέων να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε οτιδήποτε βρίσκεται σε ανάγκη στην θάλασσα - είτε είναι άνθρωποι είτε ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή πρώτων βοηθειών.

Η διάσωση και η προστασία στη θάλασσα δεν αφορά λίγους ή τα μέλη κάποιων φορέων, αλλά είναι μία κοινή ευθύνη όλων όσων βρισκόμαστε στη θάλασσα για λόγους επαγγελματικούς ή αναψυχής. Καθώς η δυνατότητα για αποτελεσματική παρέμβαση για διάσωση ανθρώπου ή ζώου στην θάλασσα απαιτεί γνώσεις, ευελπιστούμε ότι και άλλες ομάδες πολιτών ανά την Ελλάδα θα συμμετέχουν σε αντίστοιχες δράσης εκπαίδευσης.

Στόχος μας ως Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» είναι να συνδράμουμε με όσα μέσα και δυνάμεις έχουμε, έτσι ώστε η αγάπη όλων μας για την φύση και την θάλασσα να μην να περιορίζεται στις προθέσεις, αλλά να αντανακλάται από τις καθημερινές μας πράξεις.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos