Νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας

24 Οκτωβρίου 2011 15:24

Εμμένει στις θέσεις του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου για τις υδατοκαλλιέργειες

Τις πάγιες θέσεις του σε σχέση με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις υδατοκαλλιέργειες εξέθεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης κατά τη σημερινή νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας (η προηγούμενη είχε γίνει στις 6 Οκτωβρίου).

Λίγο πριν τη διακοπή της συνεδρίασης, λόγω αντιδράσεων από δημάρχους και φορείς, ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε για μία ακόμα φορά πως οι υδατοκαλλιέργειες αποτελούν μια παραγωγική δραστηριότητα πολύτιμη για την εθνική μας οικονομία, επισημαίνοντας και προτείνοντας τα παρακάτω:

1. Σε εθνικό επίπεδο, επιβάλλεται ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο που να προσδιορίζει αυστηρά τους κανόνες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για την επέκταση υφιστάμενων και την εγκατάσταση νέων μονάδων.

2. Σε τοπικό επίπεδο, οι επεκτάσεις και η δημιουργία νέων μονάδων να γίνονται βάσει ενός συγκεκριμένου, ανάλογα με την περιοχή, περιφερειακού σχεδιασμού.

Ειδικά για τον νησιωτικό χώρο, να απαιτούνται εξειδικευμένες μελέτες που θα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τη φέρουσα ικανότητα του κάθε νησιού.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις να αποτελούν προϊόν διαβούλευσης των τοπικών κοινωνιών με τους ΟΤΑ Α' βαθμού.

3. Η αρμοδιότητα των αδειοδοτήσεων και του ελέγχου να εκχωρηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.          {plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos