Aπαγορεύεται η αλιεία ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών σε όλες τις φυσικές και τεχνητές υδατοσυλλογές

27 Οκτωβρίου 2011 18:45

Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανακοινώνεται ότι με την αριθ. 7542/26-10-2011
Απόφαση Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, απαγορεύεται η αλιεία ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο σε όλες τις φυσικές και τεχνητές υδατοσυλλογές (έλη, λίμνες, φραγμολίμνες κ.λ.π.), σε όλα τα ρέοντα ύδατα (ρέματα, χείμαρροι), καθώς και στους λοιπούς εσωτερικούς υδάτινους σχηματισμούς (αλυκές, πηγές, κανάλια κ.λ.π.) των νήσων Ρόδου και Κω, για όλο το έτος.

Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία των ιχθυοπληθυσμών των ειδών Anguilla anguilla (ευρωπαϊκό χέλι), Ladigesocypris ghigii (γκιζάνι), και Aphanius spp. (γούργος), καθώς και στην προστασία των πληθυσμών υδρόβιων οργανισμών των ειδών Potamon potamios rhodium (καβούρι του γλυκού νερού), Palaemonetes antennarius (γαρίδα του γλυκού νερού) και Melanopsis praemorsa (σαλιγκάρι του γλυκού νερού), τα οποία είδη διαβιούν στα εσωτερικά ύδατα των νήσων Ρόδου και Κω.

Στους παραβάτες της εν λόγω απόφασης επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις όπως επιβολή προστίμου, αφαίρεση άδειας αλιείας, κατάσχεση και εκποίηση των παρανόμων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή (ανάλογα με την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και συσκευών.-

Ε.Π.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΜΙΧΑΗΛ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ          {plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos