Τιμητική Διάκριση από την Ε.Ε.Δ.Ε. προς το Επιμελητήριο Κυκλάδων

24 Νοεμβρίου 2011 17:57

Στο πλαίσιο της εορταστικής διοργάνωσης για τα 10 χρόνια του θεσμού της Επιχειρηματικής Αριστείας, που

πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.) απένειμε Τιμητική Διάκριση στο Επιμελητήριο Κυκλάδων για τις υπηρεσίες που προσφέρει στα μέλη του, και γενικότερα για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της οικονομίας των Κυκλάδων.

Την Τιμητική Διάκριση παρέλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, ο οποίος εκπροσώπησε τον φορέα στη λαμπρή αυτή τελετή, στην οποία παρευρέθησαν 500 περίπου προσκεκλημένοι από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας. Στην ίδια τελετή απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά του Εθνικού Προγράμματος Πιστοποίησης Ε.Ε.Δ.Ε. «Αιέν Αριστεύειν», τα πιστοποιητικά του προγράμματος των Επιπέδων Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM, Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία (Committed to Excellence in Europe) και Αναγνώριση για την Επιχειρηματική Αριστεία (Recognised for Excellence in Europe) του European Foundation for Quality Management (EFQM).

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων και η Ε.Ε.Δ.Ε. –ο μεγαλύτερος και πλέον έγκριτος φορέας της χώρας στον κλάδο της επαγγελματικής κι επιχειρηματικής κατάρτισης– έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας, καρπός του οποίου είναι η παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τους επιχειρηματίες των νησιών σε δύο κύριους άξονες:

 Το σχεδιασμό και τη διοργάνωση στοχευμένων σεμιναρίων σε ενδιαφέρουσες και επίκαιρες θεματικές ενότητες, που αφορούν στην «καθημερινότητα» της επιχειρηματικότητας, σε όσα δηλαδή οι επιχειρηματίες έχουν να αντιμετωπίσουν σε «τακτικό» επίπεδο κατά την άσκηση της δραστηριότητάς τους. Τα συγκεκριμένα σεμινάρια, που διεξάγονται από έμπειρους και καταξιωμένους εισηγητές, έχουν προσεκτικά επιλεγεί αλλά και ανασχεδιαστεί ώστε να προσαρμοστούν στις ειδικές ανάγκες που η ιδιαιτερότητα του Κυκλαδικού Αρχιπελάγους επιβάλλει. Έτσι, κατά το τελευταίο έτος, έχουν πραγματοποιηθεί 20 περίπου σεμινάρια σε 8 νησιά, στα οποία έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 700 συμμετέχοντες.

 Τη διεξαγωγή του Προγράμματος Μεταπτυχιακού Επιπέδου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων της Ε.Ε.Δ.Ε., ενός από τα πλέον καταξιωμένα και γνωστά στην Ελλάδα προγράμματα του είδους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, διάρκειας 18 μηνών, διεξάγεται για πρώτη φορά στο νομό Κυκλάδων και ξεκίνησε το 2010 με συμμετέχοντες από 5 νησιά.

Τα «κλειδιά» της επιτυχημένης αυτής συνεργασίας είναι τόσο η διάθεση των δύο φορέων και η προσήλωσή τους στον κοινό αυτό στόχο, όσο και η τεχνολογική υποδομή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, μέσω της οποίας «γεφυρώνεται» το χάσμα μεταξύ των οκτώ (8) νησιών (όπου λειτουργούν γραφεία του Επιμελητηρίου) και γίνεται δυνατή η παροχή της εκπαίδευσης αυτής!

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Δ.Ε., κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος: «... η κοινή μας πρωτοβουλία, που ξεκίνησε πριν από χρόνια και συνεχίζεται με σημαντική επιτυχία, και η δημιουργία ενός Δικτύου υγειών δυνάμεων με κοινό στόχο και σκοπό, μπορεί να δημιουργήσει σε τοπικό επίπεδο πετυχημένα μοντέλα, τα οποία θα βοηθήσουν αθροιστικά τον κοινό μας σκοπό, που είναι αποτελεσματικότερες επιχειρήσεις και αποτελεσματικότερη οικονομία».

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, ευχαρίστησε τον κ. Λαμπρινόπουλο και την Ε.Ε.Δ.Ε. για την τιμητική αυτή διάκριση και τόνισε ότι: «...τα τελευταία χρόνια η πάγια αντίληψη που κυριαρχεί μεταξύ μας στο Επιμελητήριο είναι η μετατροπή των μειονεκτημάτων σε πλεονεκτήματα. Ιδίως όταν μιλάμε για προβλήματα όπως αυτά που ανακύπτουν από τη νησιωτικότητα, η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και η συνεχής επιμόρφωση αποδεικνύονται σημαντικότατα "όπλα" στην προσπάθειά μας να προσεγγίσουμε τον Κυκλαδίτη επιχειρηματία και να ενισχύσουμε τις προσπάθειες που κάνει στον επιχειρηματικό στίβο».

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos