Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεμαραθώνιος για την αιμοδοσία

06 Ιανουαρίου 2012 16:51

Σας ενημερώνουμε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την προώθηση ιατρονοσηλευτικών και κοινωνικών δράσεων

στο γενικό πληθυσμό και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Για το σκοπό αυτό έχει συγκροτηθεί στο Νοσοκομείο μας ειδική Επιτροπή επαγγελματιών υγείας για την προώθηση δράσεων που αφορούν στην εθελοντική αιμοδοσία και τη διάδοση της αλήθειας για την προσφορά αίματος.

Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται αναγκαία η συνεργασία και ο συντονισμός κοινών δράσεων με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, τη Δ/νση Υγείας της Περιφέρειας, το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, την Επιτροπή Υγείας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, την Ιερά Μητρόπολη της Σύρου, την Καθολική Επισκοπή, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης, την Αστυνομική Δ/νση, το Λιμεναρχείο, τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοσίας και το σύνολο των λοιπών Οργανισμών και Κοινωνικών Φορέων που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν.

Η πρώτη στοχευμένη μας ενέργεια αφορά στην ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σε θέματα εθελοντικής προσφοράς αίματος με την πραγματοποίηση τηλεοπτικού τηλεμαραθωνίου στις 11/01/2012 στο κανάλι της «Αιγαίο Τηλεόρασης» Σύρου υπό τον συντονισμό του κ. Κουλούρα Χαράλαμπου. Στις παράλληλες εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται, διαλέξεις, συζητήσεις, προβολές και διάθεση οπτικοακουστικού υλικού.

Σκοπός του Τηλεμαραθώνιου δεν είναι να καλέσουμε άτομα να αιμοδοτήσουν εφάπαξ, αλλά ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ. Να προσελκύσουμε άτομα, και κυρίως νέους και νέες, που θα εγγραφούν και θα αιμοδοτούν όποτε κάποιος συνάνθρωπός μας τους έχει ανάγκη.

Ας σκεφτούμε σοβαρά ότι αύριο ίσως να είμαστε εμείς που θα χρειαστούμε αίμα, γιατί το αίμα είναι ζωή.

ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ

ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΙΜΑ... ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ

Με εκτίμηση

Η Επιτροπή Επαγγελματιών Υγείας του Γ.Ν.Σύρου

{plusone lang=el}

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr