Επιταχύνεται η λειτουργία της επιτροπής άρσης της απαγόρευσης των δικαιοπραξιών στις παραμεθόριες περιοχές

16 Ιανουαρίου 2012 15:45

Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κ. Φώτη Χατζημιχάλη,

ξεκίνησε τις εργασίες της η αρμόδια επιτροπή για την άρση της απαγόρευσης των δικαιοπραξιών στις παραμεθόριες περιοχές σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Κύρια αρμοδιότητα της συγκεκριμένης επιτροπής αποτελεί ο έλεγχος και η έγκριση των δικαιοπραξιών στις παραμεθόριες περιοχές για φυσικά ή νομικά πρόσωπα τρίτων χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με στόχο την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν επιλέξει είτε ως τόπο κατοικίας είτε ως τόπο επιχειρηματικής δράσης τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΑΔΑ θα ενισχύσει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των νησιών μας, τα οποία έχουν τόσο πολύ ανάγκη τέτοιου είδους προσπάθειες.

Στην πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της ΑΔΑ, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου υπό την προεδρία του Γενικού Διευθυντή ΧΩ.ΠΕ.ΠΟ. κ. Ευστράτιο Δουλδούρη, ελέγχτηκαν και εγκρίθηκαν όλα τα αιτήματα (15 συνολικά) άρσης απαγόρευσης διακιοπραξιών ακινήτων σε διάφορα νησιά του Αιγαίου, τα οποία εκκρεμούσαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι η συχνότητα σύγκλισης της επιτροπής από εδώ και πέρα θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αιτήσεων, την πληρότητα των αιτημάτων και το χρόνο συμπλήρωσης των φακέλων. Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι η διεκπεραίωση των αιτημάτων δε θα ξεπερνά τους τρεις μήνες.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos