Αστυνομικό δελτίο

31 Μαϊος 2012 21:32

Εξιχνιάστηκαν δυο (2) διαρρήξεις και μια (1) απόπειρα διάρρηξης χρυσοχοείων, στην Ρόδο.

Συνελήφθη μια (1) αλλοδαπή κατόπιν εντάλματος σύλληψης του Ανακριτική Ρόδου, ενώ η δικογραφία σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη τέσσερα (4) άτομα για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές.

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από συνεχή και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δυο (2) περιπτώσεις διαρρήξεων και μια (1) απόπειρα διάρρηξης χρυσοχοείων στην Ρόδο.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα στις διαρρήξεις εμπλέκονται πέντε (5) άτομα από τα όποια τέσσερα (ένας 38χρονος Ρουμάνος μαζί με τρεις ακόμη άνδρες άγνωστων στοιχείων ταυτότητας) αναζητούνται και μια 32χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας, η οποία συνελήφθη κατόπιν εντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Ρόδου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης - συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε προχθές (29.05.2012) στην πόλη της Ρόδου, έγιναν προσαγωγές ατόμων και κατοίκων έρευνες, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι της 32χρονης, βρέθηκαν μεταξύ άλλων κοσμήματα τα οποία όπως διαπιστώθηκε προέρχονται από διάρρηξη χρυσοχοείου.

Τα κοσμήματα που βρέθηκαν αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στον δικαιούχο, ενώ η έρευνα για την ανεύρεση και των υπολοίπων κλεμμένων κοσμημάτων συνεχίζεται.

Ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχειών πρόεκυψε ότι οι τέσσερις άνδρες είναι μελή οργανωμένης σπείρας η οποία με συγκεκριμένο τρόπο διέπραξε δυο διαρρήξεις και μια (1) απόπειρα διάρρηξης χρυσοχοείων και συγκεκριμένα:

• Την 27 προς 28-02-2012 στην πόλη της Ρόδου, μέλη της σπείρας των δραστών διέρρηξαν χρυσοχοείο αφαιρώντας από τις προθήκες κοσμήματα μεγάλης αξίας.

• Την 28-04-2012 βράδυνες ώρες στο Φαληράκι Ρόδου, μέλη της σπείρας των δραστών αποπειράθηκαν να διαρρήξουν χρυσοχοείο αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

• Την 04-05-2012 πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Ρόδου, μέλη της σπείρας των δραστών διέρρηξαν χρυσοχοείο αφαιρώντας κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στο κ. Ανακριτή Ρόδου που εξέδωσε εντάλματα σύλληψης.

Η 32χρονη που συνελήφθη χθες το βράδυ, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διερευνά τυχόν συμμετοχή των κατηγορουμένων και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις διαρρήξεων


Εξιχνιάστηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων στην Κάλυμνο.

Συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός για διακεκριμένες κλοπές και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθη χθες (30.05.2012) το απόγευμα στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου, ένας 20χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει έναν 29χρονο ημεδαπό κατηγορούμενο για συμμετοχή σε διάρρηξη, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων είχε διαπράξει ο 20χρονος στην στο νησί της Καλύμνου και συγκεκριμένα:

• Την 30-05-2012 το μεσημέρι στην πόλη της Καλύμνου, αφαίρεσε από οικία με την μέθοδο της απασχόλησης του παθόντα το χρηματικό πόσο των 200 ευρώ.

• Την 29/30-05-2012 νυχτερινές ώρες στην πόλη της Καλύμνου, παραβίασε οικία και αφαίρεσε χρήματα και κοσμήματα εκτιμώμενης αξίας 20.000 ευρώ σύμφωνα με καταγγελία της παθούσας.

• Την 29/30-05-2012 νυχτερινές ώρες στην πόλη της Καλύμνου, παραβίασε επιχείρηση κομμωτήριο και αφαίρεσε μια τηλεόραση και ένα εργαλείο κομμωτικής.

• Την 29-05-2012 το απόγευμα στην περιοχή Καμάρι Καλύμνου παραβίασε οικία αφαίρεσε μια μικρή τηλεόραση.

• Την 28-05-2012 στην πόλη της Καλύμνου, παραβίασε κατάστημα ειδών οικιακής χρήσης και αφαίρεσε ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

• Την 22/23-05-2012 αφαίρεσε μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας ημεδαπού.

• Την 22-05-2012 στην περιοχή Πάνορμος Καλύμνου, παραβίασε οικία και αφαίρεσε κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.

• Την 21-05-2012 βραδινές ώρες στην περιοχή Πάνορμος Καλύμνου, παραβίασε οικία και αφαίρεσε από κοινού με 29χρονο συνεργό του μια οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 20χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των κλεμμένων αντικειμένων - κοσμημάτων, η δίκυκλη μοτοσυκλέτα, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και μικροποσότητα ηρωίνης.

Τα κλεμμένα αντικείμενα και κοσμήματα που βρέθηκαν κατοχή του 20χρονου, καθώς και η μοτοσυκλέτα αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε θα οδηγηθεί σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.


Συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός για κατοχή και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, στην Ρόδο.

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν -8- δενδρύλλια κάνναβης.

Συνελήφθη χθες (30.05.2012) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, ένας 38χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα χθες το απόγευμα στην Ιαλυσό Ρόδου, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας και έρευνα που έγινε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ο 38χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς υπαίθριο χώρο όπου καλλιεργούσε -8- δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,45 έως 1,65 μέτρα.

Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos