Επιμελητήριο Κυκλάδων: Συνάντηση της Διοικητικής Επιτροπής με τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας

03 Ιουνίου 2012 14:03

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε κατά την παραμονή του στο νησί της Σύρου ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, κ. Νότης Μηταράκης, όπου και είχε συνάντηση με τη Διοικητική Επιτροπή του φορέα.

 Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης 31ης Μαΐου στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, συμμετείχαν οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για τις Κυκλάδες, Αικατερίνη Μονογυιού, Γεώργιος Βακόνδιος και Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Ευάγγελος Χαλκιάς, καθώς και συνεργάτες του κ. Μηταράκη, ενώ εκ μέρους του Επιμελητηρίου Κυκλάδων παρευρέθησαν ο Α' Αντιπρόεδρος, Λεονάρδος Ρούσσος, ο Β' Αντιπρόεδρος, Γιώργος Μαραγκός, ο Γενικός Γραμματέας, Νίκος Βασιλικός, ο Διοικητικός Προϊστάμενος, Αλέξης Τσιάντης και στελέχη της ΕΤ.Α.Π. Κυκλάδων.

Ο κ. Μηταράκης και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση των έργων και των πρωτοβουλιών που έχει υλοποιήσει το Επιμελητήριο Κυκλάδων για την άμβλυνση των προβλημάτων της επιχειρηματικότητας στα νησιά των Κυκλάδων, καθώς και το σχεδιασμό του φορέα για υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη νέα, ψηφιακή –και όχι μόνο– πραγματικότητα.

Αναφερόμενος στις θέσεις της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ο κ. Μηταράκης έκανε λόγο για το τρομακτικό παραγωγικό κενό που υπάρχει στην οικονομία της χώρας, το οποίο κάνει επιτακτική την ανάγκη στήριξης από το διεθνή μηχανισμό, ενώ επέμεινε στο στόχο για –ταυτόχρονη και υποβοηθούμενη από το μηχανισμό στήριξης– πολύπλευρη ανάπτυξη, προκειμένου να «σηκωθεί» η Ελλάδα από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Ο κ. Μηταράκης στάθηκε ιδιαίτερα στις ρεαλιστικές και επιτεύξιμες προτάσεις που έχει υποβάλλει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για την επίτευξη του στόχου αυτού, προτάσεις που θέτουν «ψηλά τον πήχη».

Η συζήτηση που επακολούθησε είχε ως κύριο θέμα την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ ως μοχλού ανάπτυξης για τις ΜΜΕ, θέμα που έχει απασχολήσει έντονα το Επιμελητήριο Κυκλάδων, το οποίο έχει κάνει πολλές και εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις κυρίως για τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στα νησιά των Κυκλάδων.

Ο κ. Μηταράκης αναγνώρισε τόσο την αναγκαιότητα ειδικής αντιμετώπισης που θα έπρεπε να έχουν οι νησιωτικές επιχειρήσεις, όσο και την επιτακτική πλέον ανάγκη για διάχυση των πόρων του ΕΣΠΑ στην πραγματική αγορά «χωρίς λογιστικά και δημοσιονομικά τρικ» και δεσμεύθηκε να εξετάσει επισταμένα τις θέσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων πάνω στο θέμα αυτό.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos