Κάνε τον Ηλιο φίλο σου» σε Ιο και Σαντορίνη

03 Ιουλίου 2012 17:46

Για τέταρτη χρονιά η Attica Group πραγματοποίησε με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα «Ηλιοπροστασία» στα νησιά των Κυκλάδων, Ίος και Σαντορίνη.

Η Blue Star Ferries, μέλος της Attica Group σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Μελανώματος «Μελάμπους», κατά το μήνα Ιούνιο 2012 διοργάνωσε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις δερματικών σπίλων (ελιές) και ενημερωτικές ομιλίες με στόχο να πληροφορηθούν οι νησιώτες που απολαμβάνουν τον ελληνικό ήλιο σχετικά με την επικινδυνότητα της παρατεταμένης έκθεσης σε αυτόν και τους τρόπους πρόληψης.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αρωγή των φορέων της τοπικής κοινωνίας (Δήμοι, Κέντρα Υγείας, Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού & Νήσων), οι οποίοι αγκάλιασαν και στήριξαν την πρωτοβουλία, ενώ η μεγάλη προσέλευση επιβεβαίωσε την ανάγκη που υπάρχει στα νησιά για ιατρικές εξετάσεις και ενημέρωση.

Στο νησί της Ίου εξετάστηκαν συνολικά 275 άτομα, στη Σαντορίνη 432 άτομα και ακόμα περισσότεροι ενημερώθηκαν για τους ενδεδειγμένους τρόπους προφύλαξης, που οδηγούν στην ευεργετική πρόσληψη της ηλιακής ακτινοβολίας κι εξαλείφουν τους κινδύνους για την υγεία.

Η Blue Star Ferries διένειμε επίσης στο κοινό ενημερωτικά έντυπα για την ηλιοπροστασία και τους ενδεδειγμένους τρόπους αυτοεξέτασης σπίλων. Τα έντυπα διανέμονται και από τα κεντρικά και λιμενικά πρακτορεία του Ομίλου καθώς και από τα πλοία γραμμών εσωτερικού της Attica Group καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου.

Εφέτος και για πρώτη φορά η ενημέρωση για την Ηλιοπροστασία και η εξέταση δερματικών σπίλων ξεκίνησαν εν πλω καθώς στη διαδρομή προς τη Σαντορίνη δόθηκε η δυνατότητα στο πλήρωμα του Blue Star Delos να παρακολουθήσει την ενημερωτική ομιλία της Προέδρου του Μελάμπους, να εξεταστεί αλλά και να μάθει πώς μπορεί να παράσχει πρώτες βοήθειες σε επιβάτες και οικείους τους σε περίπτωση ηλίασης.

Από το 2008 έως σήμερα το πρόγραμμα «Ηλιοπροστασία» έχει υλοποιηθεί σε συνολικά 12 νησιά του Αιγαίου: Αμοργό, Τήλο, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Δονούσα, Σχοινούσα, Κουφονήσι, Ηρακλειά, Πάτμο, Λέρο, Ιο και Σαντορίνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση έχει τιμηθεί στο παρελθόν στην κατηγορία «Κοινωνία και Επιχειρηματικότητα», της ενότητας Ermis PR, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδας.

Το πρόγραμμα «Ηλιοπροστασία» εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Attica Group που τιτλοφορείται «Με Προορισμό εσάς» και απευθύνεται στα νησιά που εξυπηρετεί ο Όμιλος με τα πλοία Blue Star Ferries & Superfast Ferries.

Αθήνα, 3 Ιουλίου 2012

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos