Ανοιχτή Πρόσκληση στην Τοπική Κοινωνία της Σύρου

01 Αυγούστου 2012 11:29

για συμμετοχή σε Περιπατητική Εκδήλωση Παράδοσης Μονοπατιών που ανοίχτηκαν, καθαρίστηκαν και σηματοδοτήθηκαν από τους εθελοντές της ΕΛΙΞ

Με μεγάλη ικανοποίηση σας ενημερώνουμε πως τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας που οργανώνει η ΕΛΙΞ, με αντικείμενο τη διάνοιξη, καθαρισμό και σηματοδότηση μονοπατιών στο νησί σας, ολοκληρώνονται με μεγάλη επιτυχία. Το πρώτο πρόγραμμα στην περιοχή Αληθινής – Επισκοπειού έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ το δεύτερο, στο Παπούρι (Άνω Σύρος) βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται την 1η Αυγούστου. Τα προγράμματα αυτά υλοποιούνται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σχεδιάστηκαν, οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από την Οργάνωσή μας, και υποστηρίχθηκαν από το Δήμο Σύρου, τον Νεανικό Εκπαιδευτικό Όμιλο Σύρου και την Μητρόπολη Σύρου.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των παραπάνω προγραμμάτων στην Σύρο, η Οργάνωσή μας διοργανώνει μια εκδήλωση πανηγυρικής / συμβολικής θα λέγαμε παράδοσης των μονοπατιών στην τοπική κοινωνία, στους ντόπιους δυνητικούς χρήστες.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της 1ης Αυγούστου διοργανώνουμε μια εκδήλωση που θα περιλαμβάνει περπάτημα του μονοπατιού Αληθινής – Επισκοπειού (ξεκίνημα από την ταβέρνα του Βούλια), με μαζική συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στην δράση φορέων αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη που τυχόν το επιθυμεί.

Η πεζοπορία θα αρχίσει στις 19.30 μ.μ. από την ταβέρνα του Βούλια στην Αληθινή, από ομάδες περιπατητών που θα σχηματίζονται αυθόρμητα και σύμφωνα με το ρυθμό του καθενός, οι οποίες θα διευκολύνονται ή θα συνοδεύονται από εθελοντές της ΕΛΙΞ ή τοπικούς εθελοντές. Η πεζοπορία θα ολοκληρωθεί στις 20.30 μ.μ. στον Προφήτη Ηλία στο Επισκοπειό. Εκεί και στον περίβολο της εκκλησίας θα συνεχιστεί η εκδήλωση με την παρουσίαση των προγραμμάτων, ομιλίες, κέρασμα, αναψυκτικά και ζωντανή μουσική από ντόπιους μουσικούς ή μουσικά σχήματα που θα έχουν προσκληθεί ή θα εκφραστούν αυθόρμητα..

Σε ό,τι αφορά το κέρασμα προτείνουμε να το αφήσουμε στην εθελοντική διάθεση του ντόπιου εθελοντικού δυναμικού που έχει αποδειχθεί πολύ ευρηματικό, πρόθυμο και ορεξάτο, όταν καλείται να συμβάλλει σε παρόμοιες εκδηλώσεις. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να βρούμε χορηγούς για την κάλυψη των δαπανών προμήθειας αναψυκτικά και ποτών.

Η εκδήλωση αυτή θα δώσει μια προοπτική λειτουργικής επανένταξης των παραδοσιακών μονοπατιών της Σύρου στην καθημερινότητα των ντόπιων και εξοικείωσης με παλιές σχεδόν ξεχασμένες συνήθειες και χρήσεις.

Καλούμε όλους σε αυτήν την χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία αλλά πολύ ενθουσιασμό εκδήλωση, την οποία θεωρούμε πολύ σημαντική τόσο για τους εθελοντές όσο και για την τοπική κοινωνία. Είναι μια καλή ευκαιρία για να στηθεί ένα μικρό γλέντι, που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη για όλους περίοδο.

Με εκτίμηση,

Μιχάλης Παπαδημητρίου

Μέλος του ΔΣ της ΕΛΙΞ

και

Συντονιστής των Δράσεων στη Σύρο

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos