Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που κυκλοφορούσε παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, στην Θήρα

05 Αυγούστου 2012 16:45

Συνελήφθησαν πέντε (5) νεαροί ημεδαποί, μέλη του κυκλώματος.

Συνελήφθησαν προχθές (Παρασκευή, 03-08-2012) το μεσημέρι στην Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, πέντε ημεδαποί (-1- γυναίκα και -3- άνδρες) ηλικίας 23, 16, 18, 22, και 27 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες σε συναλλαγές τους σε καταστήματα της Θήρας, χρησιμοποιούσαν πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν βρεθεί και κατασχεθεί οκτώ (8) πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία η σπείρα είχε χρησιμοποιήσει σε ισάριθμα καταστήματα.

Επιπλέον προέκυψε ότι τρεις από τους συλληφθέντες, στις αρχές του έτους, είχαν κατηγορηθεί για παρόμοια υπόθεση και σε ένα από αυτούς είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.


Συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις στην Θήρα, τρεις (3) διακινητές και δέκα οκτώ (18) παράνομοι αλλοδαποί.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα Αφγανών διακινητών μη νόμιμων μεταναστών.

Επιπλέον συνελήφθησαν -14- αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στην χώρα.

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, καθώς και κάρτες επιβίβασης.

Συνελήφθησαν την Παρασκευή (03-08-2012) στην Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικίας 31 και 33 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν τη παράνομη έξοδο από την χώρα παράνομων ομοεθνών τους.

Επίσης συνελήφθησαν συνολικά -14- αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στην χώρα.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας, στην επαρχιακή οδό Εμπορείου – Μεγαλοχωρίου Θήρας ακινητοποιήθηκε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 31χρονος διακινητής και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε -2- παράνομους ομοεθνείς του με τα ανήλικα παιδία τους προς τον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας, προκειμένου να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για Βιέννη Αυστρίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης, της υπόθεσης την ίδια ημέρα, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Θήρας και ο 33χρονος και εξακριβώθηκε ότι οι δυο διακινητές ενεργώντας από κοινού με συγκεκριμένους ρόλους, μετέφεραν με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στην Θήρα, μη νόμιμους αλλοδαπούς και στην συνέχεια τους οδηγούσαν στο αεροδρόμιο απ όπου θα αναχωρήσουν με πλαστά ταξιδιωτικών έγγραφα για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολούθησε έρευνα σε οικία στην περιοχή Περίσσα, την οποία που χρησιμοποιούσαν οι δυο διακινητές γα την προσωρινή διαμονή των διακινούμενων αλλοδαπών, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν -12- ομοεθνείς τους.

Στην κατοχή των -14- μη νόμιμων μεταναστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες Βελγίου, Ισπανίας, Δανίας, Βουλγαρίας, Τσεχίας, Αφγανιστάν καθώς και κάρτες επιβίβασης.

Συνελήφθη ακόμη ένας διακινητής μη νόμιμων μεταναστών στo αεροδρόμιο της Θήρας.

Διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από τη χώρα μιας αλλοδαπής με τα δυο ανήλικα παιδιά της.

Συνελήφθη χθες (04-08-2012) στο αεροδρόμιο της Θήρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από την χώρα μιας 25χρονης Αφγανής με τα δυο ανήλικα παιδία της (10 και 2 ετών).

Ειδικότερα, χθες το πρωί η 25χρονη συνοδεύοντας τα ανήλικα παιδία της και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου Ρουμανικών Αρχών επιχείρησε να ταξιδέψει από τον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας για Μιλάνο Ιταλίας.

Από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 26χρονος Ρουμάνος, ενεργώντας κατ' εντολή τρίτου προσώπου το οποίο αναζητείται, μετέφερε την 25χρονη με τα παιδιά της από τον Πειραιά στην Θήρα και θα την συνόδευε έως ότου φτάσει στον προορισμό της.

§Συνελήφθησαν άλλοι τρεις (3) αλλοδαποί στο αεροδρόμιο της Θήρας, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για Σουηδία.

Συνελήφθησαν χθες (05-08-2012) στο αεροδρόμιο της Θήρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 27, 31 και 45 ετών, κατηγορούμενοι για χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα, χθες πρώτες πρωινές ώρες, οι συλληφθέντες προσήλθαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας Σουηδικών και Τσέχικων αρχών, προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα για Όσλο Σουηδίας.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και οι κάρτες επιβίβασης που βρέθηκαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν.

Όλοι οι συλληφθέντες των παραπάνω περιπτώσεων θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos