ΕΛΜΕ Κυκλάδων

02 Νοεμβρίου 2012 21:43

Ως γνωστόν, την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, ήταν να διεξαχθούν, σύμφωνα και με την κείμενη νομοθεσία, οι εκλογές

για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών. Όμως, το Υπουργείο Παιδείας, καταστρατηγώντας με βιασύνη την κείμενη νομοθεσία, με σημερινή του απόφαση, επέσπευσε κατά δύο ημέρες τη διεξαγωγή των εκλογών (θα γίνουν τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου), εξ αιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων, που εξαγγέλθηκαν από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στις 6 και 7 Νοεμβρίου ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει αυτές τις ημέρες στη Βουλή. Θεωρούμε ότι δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος για αυτή την επίσπευση, ούτε ακόμα και για το ότι η επίσπευση αυτή είχε προταθεί και από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Για τις εκλογές, υπενθυμίζουμε τη θέση του Δ.Σ., ότι, δηλαδή, είναι αντιδεοντολογικό το φαινόμενο που παρατηρείται, να υπάρχουν υποψήφιοι αιρετοί, οι οποίοι, ενώ οφείλουν να παρουσιάζονται στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου και να κάνουν απολογισμό του έργου τους, αυτοί να μην είναι καν εγγεγραμμένοι στο σωματείο τους, την αντίστοιχη ΕΛΜΕ.

Τέλος, υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων θεωρεί απαράδεκτο, τη συγκεκριμένη ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών, να παραμένουν κλειστά τα σχολεία με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Από τη στιγμή που δεν πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση, αλλά διεξάγεται μόνο ψηφοφορία, τα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά, ενώ να θυμίσουμε ότι παλιότερα οι συγκεκριμένες εκλογές γινόντουσαν Σάββατο και το υπουργείο Παιδείας τις μετέφερε σε εργάσιμη ημέρα.

Ο Πρόεδρος

Α. Κλείσαρης

Ο Γενικός Γραμματέας

Π.Παπαμιχαήλ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos