Οι μεγαλειώδεις Κινητοποιήσεις των Υπαλλήλων της ΠΝΑ & η περίσσεια Διγλωσσία της Διοίκησης και της πλειοψηφίας των Μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου

21 Νοεμβρίου 2012 16:59

Το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων στην Αιρετή Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στις Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων, χαιρετίζει με υπερηφάνεια τις μεγαλειώδεις

Κινητοποιήσεις των Μελών του, που με συλλογικότητα και μέσα από Γενικές Συνελεύσεις των Μελών του, αποφασίστηκαν και πραγματοποίησαν όλο το προηγούμενο διάστημα, από τις 02/11/2012,

ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή, του ΙΙΙ κατά σειράν και επαχθέστερου Μνημονίου, που με τα μέτρα του συνεχίζεται η εξαθλίωση του μεγαλύτερου μέρους της Ελληνικής Κοινωνίας:

Ø των εργαζομένων στον πολύπαθο Ιδιωτικό Τομέα, με τους διαμορφωθέντες μισθούς πείνας των 510€ για τους νέους και των 586€ για όλους τους υπόλοιπους, των ανασφάλιστων 1.500.000 ανέργων,

Ø των αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που με την ακολουθούμενη εξοντωτική σε κάθε επίπεδο πολιτική, καθημερινά οδηγούνται στο κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων τους,

Ø των περήφανων Συνταξιούχων, που μετά από 30 και 35 χρόνια σκληρής δουλειάς τους δεν μπορούν ούτε στοιχειωδώς να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά τους έξοδα μετά τις συνεχείς περικοπές των συντάξεων τους και τέλος

Ø των εργαζομένων στον κατ' εξακολούθηση λοιδορούμενο -από τους ντόπιους και τους ξένους εκφραστές του κεφαλαίου και των Τραπεζών- Δημόσιου Τομέα, όπως συνέβη και πρόσφατα με τις δηλώσεις στη Χώρα μας, του εκπροσώπου και συντονιστή της μελλούμενης Ανάπτυξης στη Χώρα μας, Υφυπουργού της Γερμανίας -επίσημου συνομιλητή και της ΠΝΑ, διαβάστε το Δελτίο Τύπου της 09ης/09/2012 της ΠΝΑ, στην Ιστοσελίδα της, www.nad.gr - κ. Χάνς Φούχτελ, στη Θεσσαλονίκη, ότι τη δουλειά 3.000 εργαζομένων στην Ελλάδα την κάνουν μόνον 1.000 εργαζόμενοι στη Γερμανία,

έως και την έκτακτη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στις 15/11/2012, με θέμα: «Μνημόνιο ΙΙΙ και οι Συνέπειες του, στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και την Κοινωνία . Λήψη Απόφασης για περαιτέρω Ενέργειες».

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να σταθούμε και να αναδείξουμε την διγλωσσία της Διοίκησης της ΠΝΑ και της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα και με χρονική αλληλουχία, καταθέτουμε τα εξής :

Ø Πέρυσι, με αφορμή τις μεγάλες μας κινητοποιήσεις, του Οκτωβρίου του 2011 μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, και μετά από παρεμβάσεις μας στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 09ης/11/2012, το ΠΣ υιοθέτησε ψήφισμα καταδικάζοντας τα επαχθή μέτρα που ελαμβάνοντο τότε, για την 6η δόση του Μνημονίου ΙΙ και μεταξύ των άλλων διακήρυττε ότι δεν επρόκειτο να καταργήσει από την ήδη υποστελεχωμένη ΠΝΑ, Οργανικές Θέσεις. Πριν αλέκτωρ λαλήσει εντός δηλαδή του έτους, στις 30/12/2011, με αποφάσεις της, ( ΑΠ 87463/8189ΦΕΚ3233Β/30-12-2011) σε εφαρμογή του Νόμου 4024/2011, προχώρησε στην κατάργηση 82 θέσεων από τον Οργανισμό της ΠΝΑ, χωρίς καν να ενημερωθεί ούτε το ΔΣ του Συλλόγου μας.

Ø Φέτος, και αφού καλέσαμε πάλι την Πολιτική Ηγεσία της ΠΝΑ και στη συνέχεια το ίδιο το ΠΣ να πάρει Απόφαση και να συμπαραταχθεί εμπράκτως, με τους απεργούς εργαζόμενους της, αλλά και με τις κατά καιρούς δηλώσεις των εκπροσώπων του, «ότι θα παραδώσει τα κλειδιά της ΠΝΑ, γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει, μετά τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, όταν συνεχώς δίνονται αρμοδιότητες στους ΟΤΑ και παράλληλα κόβονται οι όποιες επιχορηγήσεις του κεντρικού κράτους με συνέπεια την αδυναμία λειτουργίας της».

Αντί λοιπόν να κάνει πράξη, τις προς τα έξω κατά καιρούς δηλώσεις της, παρακολουθήσαμε μια συνεδρίαση του ΠΣ, που θύμιζε, σε μικρογραφία, Βουλή των Ελλήνων. Ενώ όλοι στις τοποθετήσεις τους, τασσόντουσαν ενάντια στα μέτρα που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση και την Τρόικα και εξαθλιώνουν ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία, στο τέλος, αλλάζοντας και πάλι γνώμη, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, δήλωναν ότι δεν πρόκειται «να παραδώσουν τα κλειδιά της Αυτοδιοίκησης» και «ότι όλες οι Περιφέρειες θα κλείσουν μαζί ή καμία», αυτοδιαψευδόμενοι αφού σε άλλα Περιφερειακά Συμβούλια αποφασίστηκαν κλεισίματα των Περιφερειών (Κεντρική Μακεδονία, Δυτικής Ελλάδας) την ίδια στιγμή που εκείνοι παρέπεμψαν το θέμα για λήψη αποφάσεων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

Μετά τα παραπάνω, δηλώνουμε ότι, θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας, συντονιζόμενοι και με τους άλλους εργαζόμενους σε Δήμους και στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, που όλο αυτό το διάστημα αγωνίζονται μαζί μας, καθώς και με τα υπόλοιπα σωματεία του νομού μας (όπως ΕΜΔΥΔΑΣ, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου κλπ) με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων. Επίσης:

· Καλούμε, για πολλοστή φορά, τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της ΟΣΥΑΠΕ να προκηρύξουν «ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ», μέχρι να αναγκαστούν πάρουν πίσω τα πακέτα των μέτρων που εξαθλιώνουν τους εργαζομένους και διαλύουν τη χώρα. Τους κάνουμε γνωστό ότι με την αδράνειά τους, απογοητεύουν τους εργαζόμενους και αφήνουν ανενόχλητες τις κυβερνήσεις και την τρόικα να περάσουν τα επαχθή μέτρα στην Ελληνική Κοινωνία

· Απευθύνουμε για ακόμη μια φορά κάλεσμα, στην πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να κλείσει επ' αόριστον τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, μέχρι να αποσυρθούν τα μέτρα . Τους κάνουμε γνωστό ότι με Αποφάσεις των Περιφερειακών τους Συμβουλίων έκλεισαν οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας, ενώ στην ίδια κατεύθυνση η Περιφέρεια Αττικής δεσμεύτηκε να μην στείλει λίστες με ονόματα υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Επίσης να ζητήσει από την ΕΝ.ΠΕ να προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις (πρόσφατα έκλεισαν Δήμοι σε όλη την Ελλάδα) ασκώντας επιτέλους ουσιαστική πίεση για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα που διαλύουν και την Αυτοδιοίκηση.

· Καλούμε τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού των ΠΕ Κυκλάδων σε ταυτόχρονο κλείσιμο των καταστημάτων τους και να ζητήσουν από την Κ.Ε.Δ.Ε. σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

· Καλούμε σε συντονισμό όλων των πρωτοβάθμιων συλλόγων των αιρετών Περιφερειών και φυσικά τους συναδέλφους του Σ.Υ.Ν.Α.Π.Ε.Δωδεκανήσου των οποίων οι χαμηλοί τόνοι αντίδρασης χρησιμοποιούνται ως άλλοθι από την Διοίκηση εναντίον όλων μας, καθώς και σε συντονισμό όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων εντός νομού.

· Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που καλεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.) την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012.

· Καλούμε σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 συς 13:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης , καθώς και σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων.

Καλούμε τα μέλη μας να συσπειρωθούν γύρω από το Σύλλογο, για συνέχιση του αγώνα μας , ο οποίος προβλέπεται να είναι μακρύς και δύσκολος μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής που εξαθλιώνει το λαό μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos