Αναγκαίο να ενεργοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες κάνοντας πράξη την Αλληλεγγύη

25 Νοεμβρίου 2012 12:34

Ζούμε πολύ άσχημες στιγμές εξαιτίας των σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων της Τρόικα και του ΔΝΤ. Ο κόσμος πεινάει, οι εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους. Το ερώτημα είναι μπορούμε εμείς οι απλοί νησιώτες που δεν έχουμε θέσεις και αξιώματα να κάνουμε κάτι?

Βεβαίως μπορούμε, είναι η απάντηση αρκεί να μη σκύψουμε το κεφάλι και να μην παραιτηθούμε. Ο «επαγγελματίες πολιτικοί» όλων των κομμάτων με τους παχυλούς μισθούς μιλάνε τη ξύλινη κομματική γλώσσα που διαφέρει πλήρως από τη γλώσσα που μιλάμε όλοι εμείς. Τη γλώσσα της κοινωνίας και της καθημερινότητας. Πρέπει λοιπόν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, να προωθήσουμε σε κάθε νησί ξεχωριστά και σε όλο το Νομό Κυκλάδων συνολικά, αυτό που λέγεται Κοινωνική Αλληλεγγύη. Είναι απαραίτητο να κάνουμε πράξη την Κοινωνική αλληλεγγύη βοηθώντας τους αναγκεμένους συμπολίτες μας, βοηθώντας ο ένας τον άλλον, στεκόμενος ο ένας δίπλα στον άλλον.

Η απάντηση λοιπόν στην εξαθλίωση και στα σκληρά μέτρα είναι η Αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας, η αγάπη για το συνάνθρωπο ,το ενδιαφέρον μας και η καλή συνεργασία. Δεν πρέπει να αδιαφορούμε για τους άνεργους συμπολίτες μας, ούτε για όσους δεν έχουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να κοιτάζουμε μόνο τους εαυτούς μας. Ας νοιαζόμαστε για όλα τα μέλη της τοπικής κοινωνίας μας και μάλιστα στην πράξη όχι με λόγια. Ας ενδιαφερθούμε χωρίς δόλο, χωρίς συμφέρον, για τους έχοντες ανάγκη. Μην αδιαφορούμε για τους διπλανούς μας όταν πεινάνε, μη κλείνουμε τα μάτια στη δυστυχία, την ανεργία, την εξαθλίωση.

Αναγκαίο λοιπόν είναι χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας να κάνουμε πράξη την Κοινωνική Αλληλεγγύη , να νοιαζόμαστε για τους συμπολίτες μας χωρίς σκοπιμότητες.

Έτσι θα θωρακιστούμε και θα αντιμετωπίσουμε τα τεράστια προβλήματα και τις επιπτώσεις των σκληρών μέτρων που μας «βιάζουν» καθημερινά. Βοηθώντας, όπου και όσο μπορούμε ο Ένας τον Άλλον , θα γλυκάνουμε τον πόνο της οικονομικής κρίσης κάνοντας πράξη την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για το καλό των Κυκλάδων και όλου του κυκλαδίτικου λαού.

Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης

Δημοσιογράφος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos