Ανακοίνωση Δήμου Νάξου: για ενέργειες αντιμετώπισης του κινδύνου εξάπλωσης της λύσσας των ζώων

05 Μαρτίου 2013 15:30

Μετά την εμφάνιση κρουσμάτων λύσσας σε ζώα στη Βόρειο Ελλάδα και με στόχο την προστασία της δημόσια υγείας, κρίνεται απαραίτητο να ενημερωθούν οι δημότες μας ως προς τα εξής:

1. Επιβάλλεται η διασφάλιση, με ευθύνη των ιδιοκτητών τους, του προληπτικού αντιλυσσικού εμβολιασμού σε όλους τους σκύλους και γάτες ηλικίας άνω των τριών μηνών (δεσποζόμενα, ποιμενικά-τσοπανόσκυλα) που δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχει παρέλθει η ημερομηνία του επαναληπτικού εμβολιασμού, υπό την προϋπόθεση ότι δεν ήρθαν σε επαφή με ζώο θετικό στη λύσσα.

2. Ειδικότερα για τους ποιμενικούς σκύλους (τσοπανόσκυλα) επιβάλλεται, με ευθύνη των ιδιοκτητών τους, και η καταγραφή τους από ιδιώτες κτηνιάτρους, οι οποίοι στη συνέχεια θα διαβιβάζουν τα στοιχεία της καταγραφής στο Τμήμα Κτηνιατρικής Νάξου.

3. Να κοινοποιείται άμεσα στο Τμήμα Κτηνιατρικής Νάξου κάθε περίπτωση υποψίας περιστατικού λύσσας σε ζώο της άγριας πανίδας ή σε κατοικίδιο ζώο, προκειμένου να εφαρμοστούν άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την περαιτέρω εξέταση και διερεύνηση των άρρωστων ή ύποπτων ζώων.

Ο Δήμαρχος

κ.α.α.

Δημήτριος Μανιός

Αντιδήμαρχος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos