×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πρόγραμμα Εορτασμού Παναγίας Χρυσοπηγής Πολιούχου Σίφνου

07 Ιουνίου 2013 14:54

Οι Εκδηλώσεις διοργανώνονται από κοινού από το Δήμο Σίφνου, την Ιερά Μονή Βρύσης και το Σύνδεσμο των Απανταχού Σιφνίων

TEΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 - ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ

Πανηγυράδες: Οικογένειες Γεωργίου & Αγγέλου Καλογήρου

• Ώρα 17:30 Εκκίνηση της ιεράς Εικόνoς από την οικία του κ. Γεωργίου Καλογήρου στις Καμάρες

• Ώρα 17:45 Παράκληση στον Ι. Ν. του Αγίου Γεωργίου Καμαρών

• Ώρα 18:15 Μετά την άφιξη του πλοίου SpeedRunner III, επιβίβαση με την καθιερωμένη τάξη της ιεράς Εικόνος επ΄ αυτού και διάπλους προς τον ιερό Βράχο της Χρυσοπηγής. Το πλοίο δε θα μεταφέρει πιστούς λόγω της επικινδυνότητας της αποβίβασης

• Ώρα 19:15 Άφιξη και αποβίβαση της ιεράς Εικόνος στον ιερό Βράχο και διακομιδή της, με λιτανευτική πομπή, διά χειρών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου στο χώρο τελέσεως του Εσπερινού

• Ώρα 19:30 Μέγας Εόρτιος Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος και θα κηρύξει το θείο λόγο, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ, Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Δωροθέου Β'

• Ώρα 21:00 Δείπνο – Εόρτια Τράπεζα Αγάπης

Παρακαλούμε όπως, κατά την ώρα της συνεστίασης, τηρήσουμε απόλυτη τάξη, επιδείξουμε ευγένεια και σεβασμό σε όσους, με δική τους πρωτοβουλία, θέληση και ευλάβεια προς τη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Χρυσοπηγής, υπέστησαν την ταλαιπωρία του ταξιδίου για να συνεορτάσουν μαζί μας, παραχωρώντας τη θέση μας και αποδεικνύοντας έτσι τα φιλόξενα αισθήματά μας.

• Ώρα 22:30 – 05:00 Παράκληση και ιερά Αγρυπνία          

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ - 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

• Ώρα 07:30 Έναρξη της Ακολουθίας του Όρθρου στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Απολλωνίας

• Ώρα 08:15 Αρχιερατική χοροστασία, προεξάρχοντος του Σεβαμιωτάτου Μητροπολίτου Κοζάνης κ. Παύλου

• Ώρα 08:45 Έναρξη Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος και θα κηρύξει το θείο λόγο, συνιερουργούντων των Σεβαμιωτάτων Μητροπολιτών Εδέσσης κ. Ιωήλ, Κοζάνης κ. Παύλου, & Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, προσκλήθέντων όπως λαμπρύνουν την πανήγυρη με την παρουσία Τους, υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β'

Προσκαλούνται: τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Απολλωνίας, τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Αρτεμώνα, η Αστυνομική Αρχή, η Λιμενική Αρχή, οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Νηπιαγωγεία, το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο με Τάξεις Λυκείου, το ΕΠΑ.Λ. Σίφνου, το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, τα Σωματεία, οι Οργανισμοί, οι Σύλλογοι και όλος ο ευσεβής χριστιανικός λαός του νησιού, να συμμετάσχουν στις λειτουργικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, επί της αναμνήσει της προ αιώνων διασώσεως της νήσου Σίφνου εκ νόσου λοιμικής, διά της θαυματουργικής παρεμβάσεως της Παναγίας της Χρυσοπηγής.

• Ώρα 11:00 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Θεοτόκου, φερομένης επί των ώμων ανδρών του Λιμενικού Σώματος, από τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό προς την Πλατεία, όπου και το Μνημείο Ηρώων, προπορεύομενων των μαθητών των Σχολείων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους με την παρακάτω σειρά: Γυμνάσιο με Τάξεις Λυκείου, ΕΠΑ.Λ., Δημοτικό Σχολείο και Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Θα ακολουθούν τα εξαπτέρυγα και τα λάβαρα των Εκκλησιών, η Θαυματουργός ιερά Εικόνα, οι Ιεροψάλτες, ο ιερός Κλήρος, με επικεφαλής τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, οι επίσημοι προσκεκλημένοι, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Αστυνομική και Λιμενική Αρχή του τόπου μας και ο ευσεβής λαός.

Μετά την τέλεση δεήσεως στο Μνημείο Ηρώων, η ιερά Εικόνα θα επιστρέψει με την ίδια τάξη στον ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου και θα ολοκληρωθεί το επίσημο πρόγραμμα της Εορτής.

Τόσο κατά την άφιξη της ιεράς Εικόνας στο βράχο της Χρυσοπηγής, την Τετάρτη το απόγευμα, όσο και κατά τη Λιτανεία, τιμές θα αποδώσει η μπάντα του Λιμενικού Σώματος.

• Ώρα 21:00 Συναυλία στην Πλατεία Ηρώων από την μπάντα του Λιμενικού Σώματος

Επειδή με το υπ. αριθμ. 316 Β.Δ. η Εορτή της Παναγίας Χρυσοπηγής έχει ανακηρυχθεί ΠΑΝΣΙΦΝΑΪΚΗ ΕΟΡΤΗ, επιβάλλεται όπως όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Καταστήματα και Γραφεία και όλα τα Σχολεία παραμείνουν κλειστά. Επίσης είναι επιβεβλημένος ο σημαιοστολισμός όλων των καταστημάτων, των γραφείων και των οικιών από την παραμονή της Εορτής, Τετάρτη 12η Ιουνίου 2013.

Οι Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές του τόπου παρακαλούνται όπως μεριμνήσουν για την απόλυτη τάξη και τήρηση των ανωτέρω.

Εκκλησιαστικός τελετάρχης υπό του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β' έχει ορισθεί ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Βρύσεως, Αρχιμ. Ιωαννίκιος Λαμπρινός.

Καθήκοντα τελετάρχη από το Δήμαρχο έχουν ανατεθεί στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Σούλη και στην υπάλληλο του Δήμου κα Μαρία Ναδάλη.

Σίφνος, 01.06.2013

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos