×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ύμνοι για Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη…

01 Ιουλίου 2013 00:36

.
...από δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας «Courier»

«Ένα κοινό έχουν τα τέσσερα από τα συνολικά 27 νησιά των Κυκλάδων, Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος και Πάρος: ονειρώδεις παραλίες με κρυστάλλινη θάλασσα, όμορφες πόλεις με την τυπική γαλανόλευκη αρχιτεκτονική και καλή προσβασιμότητα με αεροπλάνο ή με πλοίο», υπογραμμίζει η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» στο κυριακάτικο φύλλο της.

Το νοτιότερο από τα νησιά, η Σαντορίνη, προσφέρει τα ωραιότερα φωτογραφικά μοτίβα της Μεσογείου, αναφέρει το δημοσίευμα με τίτλο «Τέσσερα ελληνικά νησιά σε τεστ», παραπέμποντας στις ομορφιές του ηφαιστειακού κρατήρα, τα σκαρφαλωμένα στους βράχους κάτασπρα σπίτια και στη μοναδικότητα του ηλιοβασιλέματος. Μοναδική «σκιά» στην ειδυλλιακή εικόνα, όπως αναφέρεται, είναι ότι το νησί, που ζει κυρίως από τον τουρισμό, είναι σχεδόν «ερημωμένο» από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο.

Για τη Μύκονο επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως κανένα άλλο νησί δεν έχει τόσο όμορφες παραλίες, τόσο ωραία παλιά πόλη, όπως επίσης και τόσο έντονη νυχτερινή ζωή.

Η Νάξος χαρακτηρίζεται «φυσικός παράδεισος», ένα νησί καταπράσινο ακόμη και το καλοκαίρι, όπου συναντά κανείς αγροτικές καλλιέργειες, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για τις Κυκλάδες.

Για την Πάρο, τονίζεται ότι η ιδιαιτερότητά της έγκειται στο γεγονός πως έχει δύο μικρές πόλεις που ανταγωνίζονται για τις ομορφιές τους, την Παροικία με το ναό της Εκατονταπυλιανής και τη Νάουσα με το βενετσιάνικο λιμάνι και τα στενά σοκάκια. Σημειώνεται επίσης ότι το νησί διαθέτει ωραίες, αμμώδεις παραλίες.

Το δημοσίευμα συνοδεύεται από μια σειρά προτάσεων για δυνατότητες πρόσβασης, καταλύματα, αξιοθέατα και διασκέδαση και στα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων.

www.ethnos.gr

Στη φωτογραφία το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos