×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

H αλιεία του είδους Ερυθρός Τόνος (Thunnus thynnus) από τα ελληνικά σκάφη έχει απαγορευθεί πλήρως από 13-5-2013

10 Ιουλίου 2013 01:45

Από τα Τμήματα Αλιείας Π.Ε. Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της έγκυρης ενημέρωσης του καταναλωτή, ανακοινώνεται ότι, η αλιεία του είδους Ερυθρός

Τόνος (Thunnus thynnus) από τα ελληνικά σκάφη έχει απαγορευθεί πλήρως από 13-5-2013. Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται η αλιεία, η διατήρηση επί του σκάφους και η εκφόρτωση οποιασδήποτε ποσότητας τόνου, καθώς και η εμπορία του.

Πληροφορούμε τους καταναλωτές ότι απαγορεύεται η διάθεση προς πώληση ψαριών του είδους Ερυθρός Τόνος (Thunnus thynnus) με το χαρακτηρισμό «νωπός», στους χώρους λιανικής πώλησης (ιχθυοπωλεία), συμπεριλαμβανομένων των λαϊκών ή δημοτικών αγορών και του υπαίθριου εμπορίου (στάσιμου, πλανόδιου).

Σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία τα προϊόντα αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, που διακινούνται στη λιανική, φέρουν σήμανση (πινακίδα ή ετικέτα επί της συσκευασίας) με πληροφορίες όπως:

• το επιστημονικό όνομα και την ελληνική εμπορική ονομασία του είδους,

• τη ζώνη αλίευσης ή παραγωγής (περιοχή FAO), επιπλέον μπορεί να αναφέρεται σε παρένθεση και η ακριβέστερη περιοχή αλίευσης,

• τη μέθοδο παραγωγής, (π.χ. αλιεία, αλιεία σε γλυκά νερά ή προϊόν υδατοκαλλιέργειας) και

• αναφορά για το αν το προϊόν έχει προηγουμένως καταψυχθεί με την αναγραφή της λέξης "αποψυχθέν".

Ε.Π.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos