×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Σέριφος: Βιβλική η Καταστροφή από τη Φωτιά – Κάηκε το ιστορικό διοικητήριο των μεταλλείων

28 Ιουλίου 2013 18:54

Οι πληγές της Σερίφου εξαιτίας της καταστροφικής πύρινης λαίλαπας που συνεχίζεται για τρίτη ημέρα δεν έχουν κλείσει.

Η Σέριφος δοκιμάστηκε έντονα από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωση μέχρι στιγμής αιτία στις 26 Ιουλίου, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο τα ξημερώματα του Σαββάτου 27 Ιουλίου, αλλά συνεχίστηκε και σήμερα Κυριακή 28 Ιουλίου.

Την τραγική κατάσταση που έζησε και συνεχίζει να ζει ο κόσμος της Σερίφου ο οποίος κινδύνεψε από την καταστροφική πύρινη μανία, περιέγραψε στο parianostypos.gr, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σερίφου κ. Θοδωρής Λιβάνιος. Ο κ. Λιβάνιος μας μίλησε για τη μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμέων του νησιού, για την γενναία μάχη που έδωσαν οι δασοπυροσβέστες με τις φλόγες, για την συνεχή και έμπρακτη συμβολή του Δημάρχου Σερίφου κ. Ανώνη Αντωνάκη αλλά και την συμμετοχή των κατοίκων του νησιού και εθελοντών στην μάχη για την κατάσβεση του πύρινου μετώπου.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης έσπευσαν σε βοήθεια πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Σύρο αλλά και εναέρια μέσα όπως δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο τα οποία όμως αποσύρθηκαν μετά τον μερικό έλεγχο της πυρκαγιάς με αποτέλεσμα να μην συνδράμουν στην κατάσβεσή της όταν αυτή αναζωπυρώθηκε εκ νέου.

Οι καταστροφές για το νησί είναι τεράστιες από αυτή την πρωτοφανή βιβλική καταστροφή. Κατοικίες έγιναν στάχτη, εκτάσεις που προορίζονταν για ζωοτροφές κάηκαν, ζώα απανθρακώθηκαν και από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές καθώς σκάφη του λιμενικού απομάκρυναν την τελευταία στιγμή ανθρώπους από τα σημεία της φωτιάς. Τεράστια είναι η καταστροφή στο Μεγάλο Λιβάδι όπου κάηκε το ιστορικό διοικητήριο των Μεταλλείων.

Σήμερα ενώ ακόμα η φωτιά συνεχίζει να κατακαίει το βορειοδυτικό τμήμα του νησιού και συγκεκριμένα την περιοχή Σκλαβογιάννης, δεν είναι κανείς σε θέση να κάνει τον οριστικό απολογισμό της τραγωδίας που όλοι εύχονται να σταματήσει εδώ.

Παρακολουθήστε την συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Θοδωρής Λιβάνιος στο parianostypos.gr, αυτές τις δραματικές ώρες για τη γειτονική Σέριφο.

Πατήστε εδώ για το βίντεο..

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos