Σήμα Κινδύνου για το Κέντρο Υγείας Τήνου

31 Ιουλίου 2013 16:44

Ενόψει του μηνός Αυγούστου 2013, ως υπεύθυνη αρχή του τόπου, αν και χωρίς δικαιοδοσία στα θέματα του Κέντρου Υγείας, εκπέμπω προς εσάς σήμα κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί από την άποψη των υπηρεσιών υγείας, στο νησί μας.

Α. Δύο (2) ιατροί Γενικής Ιατρικής καλούνται να εκτελούν 15 ημέρες εφημερία έκαστος τον μήνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς ορίων αντοχής και δυνητικού κινδύνου ιατρικού σφάλματος. Δικαιούμενοι ανθρωπίνως ρεπό την επόμενη ημέρα, το Κέντρο Υγείας αδυνατεί να κλείνει ραντεβού σε ασθενείς!

Β. Ιατρός ακτινολόγος δεν υπάρχει αν και η πληροφορία είναι ότι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Χειριστής Ακτινολογικού επίσης δεν υπάρχει και η θέση καλύπτεται επικουρικά, όχι όλες τις ώρες και ημέρες, από το Σύλλογο Φίλων Κέντρου Υγείας «Νικόλαος Κόγκος». Φοβάμαι όμως ότι η γραφειοκρατία δεν θα μπορέσει να εκτιμήσει έγκαιρα την άφευκτη ανάγκη να τοποθετηθεί στο Κέντρο Υγείας, ει δυνατόν σήμερα. Αντιλαμβάνεστε ότι για το παραμικρό είναι «υποχρεωτική» η μετάβαση στην Σύρο.

Γ. Από οκτώ (8) αγροτικούς ιατρούς, το νησί διαθέτει αυτή την στιγμή τρεις (3) και οι δύο (2) εξ αυτών μελετούν το ενδεχόμενο παραίτησής τους. Μάλιστα όλοι οι αγροτικοί ιατροί που μας έχουν απομείνει, αγωνίζονται στο Κέντρο Υγείας και όχι στην ενδοχώρα του νησιού.

Θα μπορούσα να προσθέσω πολλά άλλα όμως περιορίζομαι σε αυτά που κυριολεκτικώς «καίνε» τώρα που φεύγει ο Ιούλιος και έρχεται ο μήνας με τον μεγαλύτερο φόρτο για το νησί και φυσικά το Κέντρο Υγείας του, με αποκορύφωμα τις εορτές, εθνικής και θρησκευτικής φύσεως, της Τήνου.

Κύριε Υπουργέ,

μετά τα διαβήματά μου -εδώ και δυόμιση χρόνια- για τα θέματα της υγείας στην Τήνο, το πλέον λογικό θα ήταν να μην δώσω συνέχεια, ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά, παρά την εξάντληση του ιατρικού προσωπικού και την αφόρητη και απερίγραπτη ταλαιπωρία των Τηνίων και των φίλων της Τήνου. Δεν έχω όμως αυτό το δικαίωμα σιγής διότι ως Δήμος Τήνου έχω ιεραρχήσει την υγεία και την ζωή στην πρώτη θέση. Και όχι με λόγια αλλά εμπράκτως. Αναζητήστε σχετικά τί συνέβη στην Τήνο με αυτό που αποκάλεσαν τα ΜΜΕ πανελληνίως, ως «Δημοτικό ΕΚΑΒ». Επομένως δικαιούμαι αλλά και υποχρεούμαι, παρά την όποια απογοήτευσή μου, να θέσω το ζήτημα, πλέον, στον Υπουργό Υγείας, ως τελευταία ελπίδα να περάσουμε έναν σχετικό ανθρώπινο από πλευράς ιατρικών υπηρεσιών Αύγουστο χωρίς να εκτίθενται σε κίνδυνο υγείας, οι πολυπληθείς επισκέπτες μας και με ένα σχετικό αίσθημα ασφάλειας.

Από την Τήνο φεύγει, καθώς φαίνεται, η Δ.Ο.Υ και ίσως και άλλες υπηρεσίες. Τα κτυπήματα που έχει δεχθεί τα τελευταία 2,5 έτη είναι καίρια. Δεν είναι ώρα να θέσω ερωτήματα του τύπου: «τί τουρισμό θέλουμε;», «για ποια τοπική ανάπτυξη μιλάμε;» και «πού πελαγοδρομεί η συνταγματική ρήτρα περί νησιωτικότητας;». Μπορώ όμως με ρεαλισμό να θέσω ότι η εξακολούθηση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης μέσα στον μήνα Αύγουστο ισοδυναμεί με έκθεση σε δυνητικό κίνδυνο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, των μονίμων κατοίκων της Τήνου συμπεριλαμβανομένων.

Παρακαλώ να σταθμίσετε το σήμα κινδύνου που σας εκπέμπω και να ενεργήσετε ακαριαία, όπως το πράξατε σε άλλες περιπτώσεις, για να ανταποκριθούμε στοιχειωδώς σε ό,τι επιτάσσει το καθήκον της πολιτείας και σε ό,τι δικαιούται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ο Δήμαρχος Τήνου

Παναγιώτης Κροντηράς».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos