×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Συλλήψεις στη Θήρα

02 Αυγούστου 2013 11:45

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Θήρας 43χρονoς Σύριος, ο οποίος προσπάθησε να προωθήσει μια ομοεθνή του με τα τρία ανήλικα παιδιά της σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσης σε διαφορετική περίπτωση συνελήφθησαν ακόμη δυο (2) υπήκοοι Σύριας που επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση για Ιταλία.

Συνελήφθησαν στις 30-07-2013 στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 43χρονος υπήκοος Συρίας και μια 34χρονη ομοεθνής του, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Επιπλέον, στο ίδιο αεροδρόμιο συνελήφθησαν στις 31-07-2013 ακόμη δυο υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 50 και 24 ετών, κατηγορούμενοι και κατοχή - χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομη διαμονή στη χώρα.

Ειδικότερα, στις 30-7-2013 το απόγευμα προσήλθαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας ο 43χρονος συνοδεύοντας την 34χρονη με τα τρία ανήλικα παιδιά της, προσποιούμενος ότι αποτελούν οικογένεια και επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα για Γαλλία, κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος ενεργούσε κατ' υπόδειξη τρίτου προσώπου, με σκοπό να διευκολύνει έναντι αμοιβής 3.000 ευρώ την 34χρονη προκείμενου να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πέντε (5) πλαστά διαβατήρια Αρχών Αίγυπτου

Κάρτες επιβίβασης

Το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ

Τρία (3) κινητά τηλέφωνα

Στη δεύτερη περίπτωση στις 31-7-2013 το πρωί κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου εντοπίστηκαν οι δυο υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι κάνοντας χρήση πλαστών ταυτοτήτων Φινλανδικών Αρχών, προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση για Ιταλία.

Οι πλαστές ταυτότητες κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos