×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Προσάραξη και ημιβύθιση Θ/Γ στην Κίμωλο

26 Αυγούστου 2013 22:43

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες το Σάββατο 24 Αυγούστου 2013, η Λιμενική Αρχή Κιμώλου, ότι στη θαλάσσια περιοχή «Αγίου Γεωργίου», νότια του νησιού, έχει προσαράξει Θ/Γ σκάφος με έξι (06) επιβαίνοντες.

Από το Λιμενικό Σταθμό Κιμώλου ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης και άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν, τα ταχύπλοα σκάφη «ΑΛΚΥΩΝ IV» Τ.Σ. 42 και «ΝΟΝΤΟΥΣ»Τ.Π. 1202-Ε',καθώς καιτο Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ ΙΙ» Ν.Λ. 817, στο οποίο επέβαινε προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσε την προσάραξη και ημιβύθιση του Θ/Γ «ΙΝΚΟ» Ν.Π. 8928.

Οι έξι επιβαίνοντες(τρεις γυναίκες ένα παιδί και δύο άνδρες) βρίσκονταν στη βοηθητική λέμβο (tender) του σκάφους. Οι3 γυναίκες και το ανήλικο τέκνο επιβιβάστηκαν στο Ε/Γ - Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ ΙΙ», το οποίο τους αποβίβασε με ασφάλεια στο λιμένα Κιμώλου, ενώ ο Πλοιοκτήτης και οΚυβερνήτης του «ΙΝΚΟ», κατέπλευσαν στο λιμένα με τηβοηθητική λέμβο και οδηγήθηκαν στο χώρο του Λιμενικού Καταστήματος όπου εξετάστηκαν από Ιατρό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κιμώλου και βρέθηκαν όλοι καλά στην υγεία τους.

Από τη Λιμενική Αρχή Κιμώλου που διενεργεί την προανάκριση, τοποθετήθηκαν στο σημείο προσάραξης προληπτικά, πλωτά φράγματα για αποτροπή θαλάσσιας ρύπανσης ενώ παράλληλα το Λιμεναρχείο Μήλου και οι Λιμενικές Εγκαταστάσεις έθεσαν σε ετοιμότητα διατιθέμενο προσωπικό και απορρυπαντικό εξοπλισμό καθώς το «ΙΝΚΟ» παραμένει ημιβυθισμένο στο σημείο, υπό την επίβλεψη στελέχους του Λιμενικού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos