Τα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά σύμφωνα με τους Σουηδούς

27 Μαρτίου 2014 14:43

Στο απέραντο γαλάζιο της Ελλάδας, αναφέρεται σε ηλεκτρονικό της δημοσίευμα η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Σουηδίας «Expressen». 'Αλλωστε οι Σουηδοί είναι χρόνια "μεγεμένοι" με τα νερά της πατρίδας μας, που δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο.

Ενδιαφέρον έχει πως οι Σουηδοί που κάποτε ήταν "κολλημένοι" με τη Ρόδο, Κω και Κρήτη, τώρα βάζουν κι άλλους προορισμούς στις διακοπές τους.

Μέσω της στήλης της «Allt om Resor' (σ.σ «Τα πάντα σχετικά με τα ταξίδια», στήλη ειδικά αφιερωμένη στον τουρισμό) δημοσιεύεται άρθρο της Ελίζαμπεθ Μοντγκόμερι, με τίτλο «Τα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά» και το ακόλουθο εισαγωγικό σημείωμα: «Η Κρήτη αποτελεί το πιο δημοφιλές νησί του 2013, σύμφωνα με τους αναγνώστες του διαδικτυακού τόπου www.kalimera.se».

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της πρεσβείας μας στη Στοκχόλμη, παρουσιάζονται στο δημοσίευμα δέκα ελληνικά νησιά κατά σειρά προτεραιότητας (σ.σ. προτίμησης αναγνωστών/ όσων συμμετείχαν στην ψηφοφορία του Kalimera.se) και προβάλλονται εν συντομία τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε νησιού.

Πρόκειται για τα νησιά:

Κρήτη, Νάξος, Αμοργός, Κάρπαθος, Σάμος, Ρόδος, Τήλος, Σκιάθος, Σκόπελος και Σαντορίνη.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται πως η Κρήτη αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό νησί, ενώ η Νάξος διαθέτει υπέροχες παραλίες, μερικές εξ αυτών είναι ιδανικές για γουίντ σέρφινγκ, καθώς και όμορφα/ γραφικά χωριά.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά στα γυρίσματα της ταινίας «The Big Blue» που πραγματοποιήθηκαν στην Αμοργό, ενώ παράλληλα υπογραμμίζεται η ομορφιά της φύσης στην Κάρπαθο και τα ιστορικά αξιοθέατα της Σάμου.

Στη συνέχεια, ακολουθεί η Ρόδος, το τέταρτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Ελλάδας, με έντονη νυχτερινή διασκέδαση και πολιτιστική κληρονομιά.

Έπειτα προβάλλεται η Σκιάθος, ως «εκπρόσωπος» των Βορείων Σποράδων, ενώ ακολουθεί η Σκόπελος, νησί στο οποίο γυρίστηκε και η κινηματογραφική ταινία «Mamma Mia», αναδεικνύοντας τόσο το πράσινο της φύσης όσο και το γαλάζιο της θάλασσας του νησιού.

Η λίστα ολοκληρώνεται με τη Σαντορίνη και τη γνωστή έκρηξη του ηφαιστείου, που έγινε πριν από 3.500 χρόνια.

Οι παραπάνω φωτογραφίες συνοδεύουν το άρθρο για την Ελλάδα που κάνει μεγάλη προβολή στα νησιά μας βοηθώντας στην προσέλκυση κι άλλων τουριστών.

Πηγή: www.newsbomb.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos