×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ολονύκτιο θρίλερ για τους 190 επιβάτες του «Πρέβελης»

03 Μαϊος 2014 12:11

«Λαχτάρησαν» τα ξημερώματα οι 190 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού «Πρέβελης» όταν περίπου στις 3:30 το πλοίο προσάραξε στη νησίδα Ασπρονήσι της Θήρας, περίπου δύο μίλια από την ακτή.

Το πλοίο, που είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά, αποκολλήθηκε επιτυχώς με ίδια μέσα κατόπιν εξονυχιστικού ελέγχου που διενήργησε δύτης και προσπαθειών του πληρώματος, ενώ στη θαλάσσια περιοχή είχαν σπεύσει άμεσα πλωτό του λιμενικού, λάντζες και ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο από τη Σαντορίνη.

Αυτή τη στιγμή παραμένει στο λιμάνι Αθηνιό της Σαντορίνης προκειμένου να ελεγχθεί από επιθεωρητές του ιταλικού νηογνώμονα rina και να πάρει το «πράσινο φως» ώστε να συνεχίσει το δρομολόγιό του.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για μικρό μπλάκ άουτ στις μηχανές ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής.

Ο αρχιπλοίαρχος της ΑΝΕΚ Σταύρος Αγγελιδάκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι από το συμβάν δεν υπήρξε καμία αναστάτωση στους επιβάτες, ενώ το πλήρωμα τήρησε όλους τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο δύτης που ερεύνησε το πλοίο δεν διαπίστωσε κάποια σοβαρή ζημιά ή ρήγμα.

Το «Πρέβελης» απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos