×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Προσάραξη σκάφους στον Αδάμαντα Μήλου

05 Μαϊος 2014 13:17

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μήλου σχετικά με την προσάραξη του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους «ΤΖΟΥΛΙΑΝΑ» Ν.Π.10175 στη θαλάσσια περιοχή Αδάμαντα ν.Μήλου.

Συγκεκριμένα, εν λόγω σκάφος κατά δήλωση κυβερνήτη κατά την προσπάθεια προσέγγισης στο λιμένα Αδάμαντα και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών προσέκρουσε σε βράχια στην είσοδο αυτού, γεγονός που προκάλεσε ρήγμα στην πλώρη του σκάφους με αποτέλεσμα μικρή εισροή υδάτων. Στη συνέχεια προαναφερθείς κυβερνήτης έχοντας ξεκινήσει διαδικασία απάντλησης υδάτων και προς αποφυγή συνέχισης εισροής αυτών προσάραξε εν λόγω σκάφος σε αβαθή- αμμώδη περιοχή εντός κόλπου Αδάσμαντα ν.Μήλου.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε ρύπανση και οι πέντε (05) αλλοδαποί επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Από το Υπολιμεναρχείο Μήλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Μη προσέγγιση "Πρέβελης" σε Κάσο

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κάσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν.Ρ.06, το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο - Θήρα - Ανάφη - Ηράκλειο - Σητεία - Κάσο - Κάρπαθο - Διαφάνι - Χάλκη - Ρόδο, ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το πλοίο δεν δύναται να προσεγγίσει το λιμένα Κάσου και ότι συνεχίζει το δρομολόγιό του για λιμένα Πηγαδιών Καρπάθου.

Στην Κάσο επρόκειτο να αποβιβασθούν είκοσι πέντε (25) επιβάτες και έξι (06) φορτηγά οχήματα, ενώ προς επιβίβαση κατά δήλωση του ναυτικού πράκτορα ανέμεναν έξι (06) επιβάτες και ένα (01) φορτηγό όχημα.

Δεν έπιασε και Κάρπαθο το "Πρέβελης"

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καρπάθου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν.Ρ.06, το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο - Θήρα - Ανάφη - Ηράκλειο - Σητεία - Κάσο - Κάρπαθο - Διαφάνι - Χάλκη - Ρόδο, ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το πλοίο δεν δύναται να προσεγγίσει το λιμένα Διαφανίου και ότι συνεχίζει το δρομολόγιό του για λιμένα Χάλκης.

Στο Διαφάνι επρόκειτο κατά δήλωση Πλοιάρχου να αποβιβασθούν δώδεκα (12) επιβάτες, ενώ προς επιβίβαση κατά δήλωση του ναυτικού πράκτορα ανέμεναν εννέα (09) επιβάτες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos