×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

«Άξιος» ο νέος Καθολικός Επίσκοπος Σύρου κ. Πέτρος Στεφάνου

03 Ιουλίου 2014 13:27

Ιστορικής σημασίας ήταν η σημερινή ημέρα (Τετάρτη 2 Ιουλίου) για την Καθολική Επισκοπή Σύρου, Θήρας και Κρήτης. Χειροτονήθηκε ο νέος Επίσκοπος κ. Πέτρος Στεφάνου σια ειδική τελετή η οποία

 πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και τις τιμές που αρμόζουν στην Πλατεία του προσκυνήματος του Ι.Ν. Φανερωμένης Σύρου.

Σε κλίμα συγκίνησης και θρησκευτικής ευλάβειας, πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την τελετή αποχώρησης του Επισκόπου κ. Φραγκίσκου Παπαμανώλη που επί 40 συναπτά έτη (είχε χειροτονηθεί το 1974) προσέφερε τεράστιο και ανεκτίμητο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο στην Εκκλησία και στον τόπο μας και υποδέχθηκε το νέο Επίσκοπο κ. Πέτρο Στεφάνου, ο οποίος αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά του.

Η επισκοπική χειροτονία τελέσθηκε με προεξάρχοντα τον απερχόμενο Επίσκοπο κ. Φραγκίσκο Παπαμανώλη και με συγχειροτονούντες τους Σεβασμιοτάτους π. Νικόλαο, των Καθολικών της Αθήνας και π. Νικόλαο, Νάξου–Τήνου, καθώς και όλων των Ιεραρχών Σεβασμιοτάτων της Καθολικής Εκκλησίας και του ιερού κλήρου.

Συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου με επικεφαλής τον Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο. Σύσσωμες οι αρχές του τόπου, πολιτικές, στρατιωτικές, σώματα ασφαλείας κλπ συμμετείχαν στη λαμπρή τελετή, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιάννης Βρούτσης και την αξιωματική αντιπολίτευση, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος.

Στο χώρο της Πλατείας και στα περίχωρα του Ναού υπήρξε κοσμοσυρροή πιστών από την Σύρο και όχι μόνο, που έσπευσαν να δώσουν το παρών και να λάβουν μέρος σε μια ιστορική τελετή, να αποχαιρετήσουν το σεμνό ποιμενάρχη κ. Φραγκίσκο Παπαμανώλη και να υποδεχθούν θερμά το νέο Επίσκοπο, φωνάζοντας «άξιος» και χειροκροτώντας αυτόν κατά τη διάρκεια της χειροτονίας του.

Ο νέος Επίσκοπος κ. Πέτρος Στεφάνου γεννήθηκε στην Ερμούπολη, στις 17 Αυγούστου 1963, από τον Στέφανο Στεφάνου και τη Μαρία Μαραγκού. Αποφοίτησε από το Λύκειο στην Ερμούπολη το 1981. Έλαβε το πτυχίο στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) το 1986. Έζησε στη Μοναστική Κοινότητα των Πατέρων Ιησουιτών κατά τα έτη 1986-1988. Εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία από 11/7/1988 έως 11/4/1990.

Το 1990 ζήτησε να ενταχθεί στον Εφημεριακό Κλήρο της Σύρου και έγινε δεκτός, και πραγματοποίησε τις φιλοσοφικές και θεολογικές του σπουδές στο Θεολογικό Πανεπιστήμιο της Βορείου Ιταλίας στην Πάντοβα Ιταλίας από 20/09/1990 έως 29/11/1995.

Χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Επίσκοπο Σύρου Σεβασμιότατο π. Φραγκίσκο Παπαμανώλη στις 26/6/1994 στο πανσυριανό Προσκύνημα της Φανερωμένης, και ιερέας από τον ίδιο Επίσκοπο στις 15/7/1995, πάλι στη Φανερωμένη. Υπηρέτησε ως εφημέριος στις ενορίες Αγίου Πέτρου στην Ποσειδωνία και Αγίου Ιωσήφ στον Βήσσα. Υπήρξε διαχειριστής στα οικονομικά της Επισκοπής Σύρου και από το 2001 ιεροδιδάσκαλος σε Γυμνάσιο της Σύρου.

Πηγή: www.cyclades24.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos