×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Στη Ραφήνα το "ΘΕΟΛΟΓΟΣ" έπεσε πάνω στο "ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ ΙΙ"

05 Ιουλίου 2014 14:20

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ "ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.", Ν.Π. 11479,

ότι κατά τη διαδικασία κατάπλου του στο λιμένα προκλήθηκε θραύση στον αριστερό κάβο του πλοίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Συνέπεια αυτού ήταν να παρασυρθεί το πλοίο και να εμπλακεί η προπέλα του τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά άγκυρα του Ε/Γ-Ο/Γ "ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ ΙΙ", N.Π. 9939, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο σε παρακείμενη θέση. Η αριστερή άγκυρα τελικά αποκόπηκε, ενώ το "ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π." παρέμεινε αγκυροβολημένο περί τα εβδομήντα (70) μέτρα από την προβλήτα, αδυνατώντας να δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι.

Με μέριμνα της διαχειρίστριας εταιρείας του "ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.", απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά το Ρ/Κ "ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ" προκειμένου να συνδράμει στην απεμπλοκή της άγκυρας του "ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ ΙΙ" και στη ασφαλή πρόσδεση του "ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π." στο λιμένα της Ραφήνας.

Το "ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ ΙΙ" είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο με 1400 επιβάτες, ενώ το "ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π." είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο με 659 επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με έτερα πλοία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους των εν λόγω πλοίων μέχρι επιθεωρήσεως τους και προσκομίσεως βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos