Eορταστικές επετειακές εκδηλώσεις της συμπλήρωσης των 190 χρόνων από τη ναυμαχία της Μυκάλης

09 Αυγούστου 2014 11:19

Στις εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις της συμπλήρωσης των 190 χρόνων από τη ναυμαχία της Μυκάλης (6.8.1824) παρευρέθη ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπύρος Σπυρίδων ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Σπυρίδων δήλωσε σχετικά «Η εντυπωσιακή αναπαράσταση της Ιστορικής Ναυμαχίας της Μυκάλης και οι λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις δεν αναβιώνουν μόνο ιστορικά γεγονότα-σταθμούς του Αγώνα για την απελευθέρωση του Έθνους μας μνημονεύοντας παράλληλα ηρωικές μορφές, που υπέγραψαν ακόμα και με το αίμα τους τη λευτεριά της Πατρίδας, αποπνέουν μηνύματα ηχηρά και επίκαιρα που αφορούν στην ανάδειξη των αστείρευτων δυνάμεων, που κρύβει η ψυχή του Έλληνα. Το τι μπορούμε να κατορθώσουμε ακόμα κι αν η λογική και οι αριθμοί λένε το αντίθετο, αν πραγματικά πιστέψουμε και στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, βαδίζοντας ενωμένοι το δρόμο της υλοποίησης των μεγάλων εθνικών μας επιλογών.»

Ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε επίσης με τις τοπικές και στρατιωτικές αρχές του νησιού, όπου ενημερώθηκε για τα σημαντικά θέματα που αφορούν τη Σάμο και επισκέφθηκε τις εκεί Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Την επομένη της ιστορικής επετείου ο κ. Σπυρίδων έφθασε στο ακριτικό Αγαθονήσι πραγματοποιώντας μια συμβολική αλλά και ουσιαστική επίσκεψη, όπου συζητήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Κόττορο και τους Δημοτικούς Συμβούλους ζητήματα που αφορούν το νησί, η επίλυση των οποίων θα συμβάλλει στην καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων, αλλά και δράσεις ώστε το πανέμορφο αυτό νησί μας να αναδειχθεί σε αυτόνομη κοιτίδα ανάπτυξης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos