Ο Σπυρίδων στη Σύρο

09 Δεκεμβρίου 2014 17:15

Την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κ. Σπύρος Σπυρίδων στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν

στη Σύρο προς τιμήν του πολιούχου της νήσου, Αγίου Νικολάου.

Ο κ. Σπυρίδων το πρωί του Σαββάτου συμμετείχε στην αρχιερατική θεία λειτουργία στον επιβλητικό ναό του Αγίου Νικολάου, που είχε κατακλυστεί από εκατοντάδες πιστούς και στην οποία παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ριζάς καθώς και οι τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Στη συνέχεια ακολούθησε πάνδημος λιτανεία της Ιεράς εικόνας και του τιμίου Λειψάνου του Αγίου και ρίψη στεφάνου στα νερά του κατάμεστου από πανυγηρίζοντα σκάφη, λιμανιού της Σύρου.

Το απόγευμα της ίδια μέρας, ο κ. Σπυρίδων εκπροσώπησε την κυβέρνηση, στην εκδήλωση-αφιέρωμα για τα 400 χρόνια από τον θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, πολιτιστικού γεγονότος υψηλής αξίας, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Σύρου στο Ναό του Αγίου Νικολάου.

Μετά το πέρας των λαμπρών εκδηλώσεων ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου επεσήμανε: «Σήμερα η Σύρος αλλά και κάθε γωνιά της Ελλάδας όπως και κάθε πλοίο που επιβαίνει Έλληνας ναυτικός, τιμούν με μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια τον Προστάτη Άγιο των θαλασσών και ναυτικών μας. Είθε ο Άγιος Νικόλαος να προστατεύει τα νησιά μας, το ναυτικό μας και την πατρίδα μας».

Αναφερόμενος δε στην εξαίρετη πολιτιστική εκδήλωση για τον Ελ Γκρέκο, πρόσθεσε: «Το έργο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, 400 χρόνια μετά το θάνατό του συνεχίζει να είναι σημείο αναφοράς για την παγκόσμια τέχνη εμπνέοντας και παράλληλα οδηγώντας σε νέους δρόμους δημιουργίας και έκφρασης».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos