Δεκαεπτά (17) αποκλεισμένα χωριά στις Κυκλάδες από τα χιόνια

07 Ιανουαρίου 2015 13:28
Διακοπή ηλεκτροδότησης στο νησί της Τήνου από μεσημβρινές ώρες της 06-01-2015.

ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ

Δ.Α. Κυκλάδων

Επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο, νήσου Τήνου.

Επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο, νήσου Άνδρου.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ

Δ.Α. Κυκλάδων

Στη Νήσο Άνδρο, είναι αποκλεισμένα εννέα (9) χωριά (Αποικία, Βουρκωτή, Μέσα Βούνι, Έξω Βούνι, Κόχυλος, Πίτροφος, Παλαιοχώρα, Απρόβατο και Αρμη)

Στη Νήσο Τήνο, είναι αποκλεισμένα οκτώ (8) χωριά (Φαλατάδος, Στενή, Τριπόταμος, Κάρδιανη, Υστέρνια, Πάνορμος, Πύργος και Κώμη)

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στο Δημαρχείο της Τήνου παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη και με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Σίμου Ορφανού καθώς και του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για τον συντονισμό των ενεργειών αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νησί τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην ηλεκτροδότηση του νησιού της Τήνου, που από τα Θεοφάνεια, 6 Ιανουαρίου έχει βυθιστεί στο σκοτάδι. Το πυκνό χιόνι ύψους δύο μέτρων που έχει καλύψει το οδικό δίκτυο της Άνδρου καθιστά αδύνατη μέχρι στιγμής την πρόσβαση των μηχανημάτων και των συνεργείων της ΔΕΗ στον υποσταθμό από τον οποίο τροφοδοτείται με ρεύμα το νησί της Τήνου.

Αρκετά χωριά έχουν αποκλειστεί από το χιόνι παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν ερπυστριοφόρα που έχουν φθάσει στο νησί από την Αθήνα.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λεονατρίτης «η κατάσταση είναι δύσκολη, καταβάλλεται όμως κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σταδιακή επίλυση των προβλημάτων» .

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos