Συμφωνώ στο ενιαίο μέτωπο διατήρησης των μειωμένων συντελεστών φπα στα νησιά μας από όλες τις πολιτικές δυνάμεις

11 Φεβρουαρίου 2015 14:17

Σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Θα στηρίξουμε τις προσπάθειες να πετύχει μια καλή συμφωνία για

την πατρίδα και τον τόπο. Κανείς μας δεν επενδύει στην αριστερή παρένθεση, γιατί αν συμβεί αυτό σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν καταρρεύσει, η χώρα θα έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο και πιστωτική ασφυξία, θα έχει δε επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο για την χώρα.

Αντιλαμβάνεται η νέα κυβέρνηση ότι πρέπει να προσαρμοστεί σε μία στροφή προς τον ρεαλισμό και να επιτευχτεί ένας έντιμος συμβιβασμός με την Ευρώπη.

Να υπάρξει μια συμφωνία με τους εταίρους μας χωρίς κορώνες και λαϊκισμό για να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας.

Θα ήθελα επίσης να τοποθετηθώ για αυτό που απασχολεί όλους τους νησιώτες σήμερα και να συμφωνήσω με την πρόταση του βουλευτή της ΝΔ στα Δωδεκάνησα κ. Μάνου Κόνσολα, για ενιαίο μέτωπο διατήρησης των μειωμένων συντελεστών φπα για τα νησιά μας από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Να αποτελέσει δε ενιαία γραμμή από όλους τους βουλευτές και πολιτευτές των νομών του Αιγαίου.

Να δηλώσουμε την κάθετη αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σκέψη κατάργησης των μειωμένων συντελεστών φπα στα νησιά του Αιγαίου.

Αυτό συνιστά λόγο μείζονος εθνικής σημασίας και παράγοντα εθνικής κυριαρχίας, διότι αποτελεί κρίσιμο εργαλείο τόσο για την οικονομική ανάπτυξη των νησιών, όσο και για την παραμονή των κατοίκων στα νησιά.

Σημασία έχει σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε όλοι να ενώνουμε δυνάμεις και να αναζητούμε σημεία σύγκλισης.

Σήμερα είναι πολύ δύσκολο να ζεις και να δημιουργείς στην νησιωτική Ελλάδα, ας μην το κάνουμε δυσκολότερο ή απαγορευτικό.

Κατερίνα Μονογυιού

Πολιτευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos