Συνάντηση ενημέρωσης των Βουλευτών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

18 Φεβρουαρίου 2015 18:50

Οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος και Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός και Ηλίας Καματερός ενημερώθηκαν χθες 17/2 από τον Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκο Ζωϊδη για τα θέματα υδροδότησης των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.


Σύμφωνα με τις δρομολογημένες αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και με δεδομένο ότι η σύμβαση με τα πλοία μεταφοράς του νερού λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου, η επίλυση του προβλήματος των άνυδρων νησιών θα αντιμετωπιστεί με επιτάχυνση των διαδικασιών εγκατάστασης των αφαλατώσεων στα νησιά σε συνεργασία με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης των αντίστοιχων νησιών. Ταυτόχρονα αναζητούνται και άλλες λύσεις για την υδροδότηση των νησιών μέχρι την οριστική επίλυση των ζητημάτων εγκατάστασης των αφαλατώσεων.
Με εκφρασμένη την πολιτική βούληση όλων μας, ότι το κράτος δεν μπορεί να συνεχίζει να επωμίζεται το υψηλό κόστος μεταφοράς του νερού (γύρω στα 12-13 ευρώ το κυβικό), η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης και εγκατάστασης των μονάδων αφαλάτωσης.
Πέραν αυτού συζητήθηκαν και προτάσεις μείωσης του ενεργειακού κόστους των μονάδων με χρήση των ΑΠΕ, καθώς και αντιμετώπισης των αναγκών ύδρευσης σε μεσομακροπρόθεσμη βάση, μέσω και άλλων λύσεων όπως κατασκευή μικρών φραγμάτων, λιμνοδεξαμενών, ομβροδεξαμενών κλπ, κάτι που χρειάζεται στρατηγικό σχεδιασμό και αντίστοιχες μελέτες σε μονιμότερη βάση.
18/2/2015

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos