Ευχαριστήριο τηλεφώνημα του Υπουργού Υγείας στον Περιφερειάρχη για τις πρωτοβουλίες του στον τομέα Υγείας

20 Φεβρουαρίου 2015 16:48

Την ευαρέσκειά και την έμπρακτη στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων στον τομέα της υγείας στα μικρά νησιά, εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ενημερωθείς για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στα μικρά νησιά, με θεσμικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, ο Υπουργός Υγείας επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον οποίο ευχαρίστησε για την απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να αναλάβει το κόστος χορήγησης επιδόματος στους γιατρούς που θα θελήσουν να έρθουν στα νησιά για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, επιδιώκοντας αυτό να λειτουργήσει ως κίνητρο.

Ο κ. Κουρουμπλής ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι από την τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών, πολλές θέσεις έμειναν κενές, καθώς δεν υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον.

Μετά την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Υπουργός Υγείας θα επαναπροκηρύξει τις θέσεις αυτές, περιλαμβάνοντας και την χορήγηση του επιδόματος από την ΠΝΑΙ, καθώς πιστεύει ότι θα λειτουργήσει ως ισχυρό κίνητρο.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να αποσταλεί γραπτώς στο Υπουργείο Υγείας η πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Γίνεται φανερό ότι η προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να αντιμετωπίσει το πλέον ζωτικό και κρίσιμο πρόβλημα των νησιών μας, βρίσκει ευήκοα ώτα και αποδεικνύει ότι, όταν οι προτάσεις μας είναι σοβαρές και τεκμηριωμένες, μπορούν να οδηγήσουν σε πραγματικές και σωτήριες λύσεις ακόμη και εκτός των στενά νοούμενων πλαισίων των αρμοδιοτήτων μας» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος, μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Υπουργό Υγείας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos