Γ. Βρούτσης: «Πρωτοφανείς και αδιανόητες μεθοδεύσεις!!!

12 Μαρτίου 2015 22:09

Η Κυβέρνηση ζητάει από τη Βουλή να νομιμοποιήσει την ανασφάλιστη εργασία και να βαφτίσει το μισθό οδοιπορικά»

 

Με το άρθρο 24 του νομοσχεδίου που συζητείται στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η Κυβέρνηση επιχειρεί να νομιμοποιήσει τη μη αμειβόμενη και ανασφάλιστη εργασία!! Ειδικότερα, με το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπεται πρόσληψη εργαζομένων χωρίς μισθό, αποζημίωση ή άλλη απολαβή και ονομάζεται η αμοιβή τους οδοιπορικά.
Με δυο λόγια, η Κυβέρνηση «βαφτίζει» τα οδοιπορικά, μισθό!
Κάτι τέτοιο είναι πρωτοφανές και δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν.
Και μάλιστα τίθεται για πρώτη φορά από μια Κυβέρνηση της αριστεράς –στο πρώτο της μόλις νομοσχέδιο- που υποτίθεται κατά τα άλλα.. ότι νοιάζεται περισσότερο για τους εργαζόμενους και τα εργασιακά δικαιώματα!
Σχήμα οξύμωρο δε, η συμπερίληψη του επίμαχου άρθρου στο πολυδιαφημισμένο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση.
Σήμερα, η Κυβέρνηση νομοθετεί νέες-πρωτόγνωρες μορφές εργασιακών σχέσεων, προωθώντας τη δωρεάν εργασία με πρόσληψη στο δημόσιο.
Με τέτοια «τεχνάσματα» υπόσχονται μείωση της ανεργίας;
Πού πήγαν οι μεγαλόστομες δηλώσεις περί κατώτατου μισθού;
Ακόμη και η «υποκρισία» έχει τα όριά της.
Η διάταξη που νομιμοποιεί για πρώτη φορά την ανασφάλιστη και άμισθη εργασία στην Ελλάδα είναι αδιανόητη και πρέπει να απαλειφθεί τώρα!!!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos