Συνάντηση του Υπουργού κ. Σταθάκη με την «Ελληνικά Υδατοδρόμια» για το project Υδατοδρόμια / Υδροπλάνα στην Ελλάδα

19 Μαρτίου 2015 23:54

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού ανάμεσα στον Υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη και εκπροσώπους της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», με στόχο να ενημερωθεί ο Υπουργός για την ανάπτυξη των Υδατοδρομίων και του δικτύου πτήσεων των υδροπλάνων στην Ελλάδα.

 

Στην συνάντηση με τον κ. Γιώργο Σταθάκη συμμετείχαν από την εταιρεία οι κ.κ. Τάσος Γκόβας, Ανδρέας Καροτσιέρης, Φώτης Χατζηανδρώνης και Γιάννης Ξυγκάκης, καθώς επίσης και η κυρία Έλλη Παπακοσμά αρμόδια για θέματα Μεταφορών και η κυρία Παντελάκη Ευαγγελία αρμόδια για θέματα Ναυτιλίας.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τους τομείς δράσης της εταιρείας, για την πορεία αδειοδότησης των Υδατοδρομίων που έχει αναλάβει η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» καθώς και για τον σχεδιασμό της για τις πτήσεις Υδροπλάνων στην Ελλάδα.

Ειδικότερα ο Υπουργός ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό της εταιρείας στις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, με σημείο εκκίνησης το πρώτο αδειοδοτημένο Υδατοδρόμιο της Ελλάδας στο Λιμάνι της Κέρκυρας.

Μετά την συνάντηση ο κ. Σταθάκης δήλωσε: «Ένα πολυχρηστικό μέσο όπως το Υδροπλάνο εκτός του ότι θα βοηθήσει στην περαιτέρω αναβάθμιση του Τουρισμού, θα συμβάλει καθοριστικά και στην συνδεσιμότητα των μικρών νησιών, γεγονός που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων μέσα από την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών τους. Επίσης η ανάπτυξη των Υδροπλάνων στην Ελλάδα θα συμβάλει και στην δημιουργία θέσεων εργασίας».

Από την πλευρά της εταιρείας ο Πρόεδρος κ.Τάσος Γκόβας δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το ουσιαστικό ενδιαφέρον του Υπουργού κ. Γιώργου Σταθάκη για την ανάπτυξη των Υδατοδρομίων και των Υδροπλάνων στην χώρα μας. Μετά την αδειοδότηση του πρώτου Υδατοδρομίου στην Κέρκυρα, είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα 16 που έχει αναλάβει η εταιρεία μας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα επαρκές δίκτυο Υδατοδρομίων που θα επιτρέψει την εύρυθμη λειτουργία των Υδροπλάνων στην Ελλάδα».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos