Σημαντική αυτοδιοικητική διάκριση για τον Δήμαρχο Μυκόνου Κ. Κουκά σε εθνικό επίπεδο

22 Μαρτίου 2015 12:20

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α) επιλέχθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, καθ' υπόδειξη του Προέδρου της Γιώργου Πατούλη, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.


Το Ι.Τ.Α., αποτελεί επιστημονικό εργαλείο στρατηγικού σχεδιασμού και τεκμηρίωσης (think tank) για θέματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση, αλλά και για την μετεξέλιξη του ίδιου του θεσμού, ενώ επιχειρεί να καλύψει το κενό που η ίδια η Αυτοδιοίκηση εντοπίζει τα τελευταία χρόνια: την ανάγκη της μελέτης και επιστημονικής προσέγγισης και τεκμηρίωσης των ζητημάτων που αφορούν την Αυτοδιοίκηση.
Το Ι.Τ.Α., το οποίο ανασυγκροτείται, φιλοδοξεί με τη νέα του πλέον διοίκηση, να λειτουργήσει ως ένα εργαλείο της Αυτοδιοίκησης για την παραγωγή των βασικών πολιτικών επιλογών στρατηγικής, μέσα από τη σύνθεση και την αξιοποίηση της γνώσης των ειδικών, πανεπιστημιακών, επιστημόνων και ερευνητών. Επιδιώκει να αξιοποιήσει την πολύτιμη και συσσωρευμένη εμπειρία των αιρετών που έχουν υπηρετήσει το θεσμό και μπορούν να βλέπουν τα πράγματα, ή να εντοπίζουν παραμέτρους από μια διαφορετική -απ' αυτή της αυστηρά ακαδημαϊκής προσέγγισης- οπτική.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη και αποτελούμενο αποκλειστικά από αιρετούς και πρόσωπα καταξιωμένα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης διασφαλίζει την πολιτική και επιστημονική όσμωση στην προσέγγιση των θεμάτων που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση. Ο Δήμαρχος Μυκόνου, εκτός από το νεώτερο μέλος, μοναδικός εκπρόσωπος της νησιωτικής Ελλάδας, είναι ο μόνος Δήμαρχος εκτός Αττικής που συμμετέχει στο Δ.Σ. του Ι.Τ.Α. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται για γίνει η πρώτη συνάντηση του Δ.Σ. στα γραφεία του Ινστιτούτου στην Αθήνα.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, δήλωσε πως: «αποτελεί προσωπική τιμή για εμένα και το Δήμο Μυκόνου που εκπροσωπώ, το ότι ένας σχετικά νέος αυτοδιοικητικός, από τη νησιωτική Ελλάδα, επιλέγεται να συμμετέχει στη διοίκηση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μαζί με καταξιωμένα στελέχη και σημαντικούς επιστήμονες που συνδιαμορφώνουν την αυτοδιοικητική πολιτική σε εθνικό επίπεδο. Ευχαριστώ το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. για τη τιμή της ομόφωνης επιλογής μου ως μέλος, και είμαι πεπεισμένος ότι η νέα διοίκηση του Ι.Τ.Α θα συνδυάσει την εμπειρία και τη γνώση ώστε να επιτύχει τα βέλτιστα αποτελέσματα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης τα επόμενα χρόνια. Προτεραιότητά μου θα αποτελέσει η ανάδειξη της νησιωτικότητας στη χάραξη των κεντρικών πολιτικών επιλογών, καθώς και οι απαραίτητες θεσμικές μεταβολές που έχω διαπιστώσει από την εμπειρία μου πως είναι αναγκαίες να πραγματοποιηθούν».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos