Πρωτοβουλία της Κατερίνας Μονογυιού για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στη Μύκονο

22 Μαρτίου 2015 12:32

Τους τελευταίους μήνες η πολιτευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. Κατερίνα Μονογυιού κατά τη διάρκεια επισκέψεων στα νησιά των Κυκλάδων διαπίστωσε τεράστια προβλήματα σχετικά με την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στα νησιά και ιδιαίτερα στη Μύκονο και τη Σαντορίνη.


· Το ΕΚΑΒ έχει μεγάλες ελλείψεις προσωπικού ιδίως σε διασώστες.

 

· Η ενίσχυση των νησιών με εξειδικευμένο προσωπικό ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης είναι επιβεβλημένη.

Το ΕΚΑΒ εξαιτίας των μειωμένων πόρων του αδυνατεί να καλύψει οικονομικά τις αποσπάσεις των υπαλλήλων του σε συγκεκριμένα νησιά. Στη κρίση που βιώνουμε η προσφορά των τοπικών παραγόντων (Περιφέρεια, Δήμος, Εκκλησία, Σύλλογοι ξενοδόχων κλπ) με τη διασφάλιση διαμονής και σίτισης στα ξενοδοχεία των νησιών για τους υπαλλήλους, θα ήταν ευεργετική.

Η Κατερίνα Μονογυιού πήρε την πρωτοβουλία την Πέμπτη 19 Μαρτίου να συγκαλέσει στη Μύκονο συνάντηση φορέων του νησιού για να συζητηθεί το πρόβλημα και να καταγραφούν προτάσεις για την πιθανή λύση του. Στη συνάντηση των φορέων συμμετείχαν η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μυκόνου κ. Μαργαρίτα Γρυπάρη, η πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής κ. Ντίνα Σαμσουνή, ο υπεύθυνος τομέα ΕΚΑΒ Μυκόνου κ. Αντώνης Πατσιαμπούρας και η αντιδήμαρχος του Δήμου Μυκόνου και μέλος της διοικούσας επιτροπής Κέντρου Υγείας κ. Ειρήνη Γρυπάρη η οποία εκπροσώπησε το δήμαρχο Μυκόνου κ. Κούκα. Επίσης συμμετείχαν ο πρόεδρος των ξενοδόχων κ. Μιχάλης Αποστόλου, ο πρόεδρος του συνδέσμου εστίασης και κέντρων διασκέδασης κ. Γιάννης Θεοχάρης, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του συλλόγου ΤΑΧΙ Μυκόνου κκ. Σάκης Καζακίδης και Κώστας Σταματίου, ο αστυνομικός διοικητής Μυκόνου κ. Χαβαλές και ο λιμενάρχης κ. Αγησίλαος Μανής.
Κοινή απόφαση όλων ήταν να βρεθεί λύση πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου σε ένα πρόβλημα που για χρόνια μαστίζει τον τομέα της υγείας αλλά για τους ίδιους λόγους παραπάνω είναι υποστελεχωμένη η αστυνομία και το λιμεναρχείο στο νησί μας. Με τις προσπάθειες όλων και τη σημαντική συμβολή του ιδιωτικού τομέα, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί έστω και προσωρινά η έλλειψη στελεχών του ΕΚΑΒ.

Κατερίνα Μονογυιού
Πολιτευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos