Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Σύρου

22 Μαϊος 2015 14:41

Την Πέμπτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Υγείας, κ. Α. Ξανθό, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, στην οποία συμμετείχε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Γιάννης Πετράκης, ο Διοικητικός Διευθυντής του Νοσοκομείου, κ. Νικόλαος Τρίτζαλης, ο εκπρόσωπος της Ε.Ι.ΝΟ.Σ. γιατρός ορθοπεδικός, κ. Αλέξανδρος Λημναίος, και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Νοσοκομείου, κ. Αντώνης Μαρώτης.


Επίσης, παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι του Π.Ε.Δ.Υ. Σύρου και γενικοί ιατροί, κ.κ. Παναγιώτα Βούλγαρη και Αντώνης Ρούσος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, ο Αντιδήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, κ. Αλέξανδρος Αθανασίου, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Συρίγος. Τέλος, εκπροσωπήθηκαν και οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Ν. Συρμαλένιος και Ν. Μανιός.

Ο Αν. Υπουργός Υγείας άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που του εξέθεσαν με κάθε λεπτομέρεια οι παρευρισκόμενοι, για τις ελλείψεις του Νοσοκομείου σε διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και για το χρηματοδοτικό πρόβλημα που αυτό αντιμετωπίζει. Στη συνέχεια, ο Αν. Υπουργός εξέφρασε την πρόθεση του υπουργείου για δίκαιη κατανομή των πόρων του στις δομές υγείας, ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια αναμόρφωσης του τρέχοντος προϋπολογισμού, την υποστήριξη του υπουργείου προς τις Δ.Υ.Π.Ε. για διευκόλυνσή τους στις μετακινήσεις γιατρών όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, καθώς και τη διερεύνηση της δυνατότητας καταβολής νοσηλείων από τα ασφαλιστικά ταμεία των αλλοδαπών επισκεπτών, σύμφωνα με σχετική πρόταση που έγινε από την πλευρά των παρευρεθέντων, εφόσον αυτό δεν εμποδίζεται από νομικά κωλύματα. Επίσης, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την ανάγκη θέσπισης κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα νησιά μας και αναζητήθηκαν λύσεις, που σε κάποιες περιπτώσεις ίσως προϋποθέτουν την ρύθμιση του αντίστοιχου θεσμικού πλαισίου, ενώ υπήρξε και ενημέρωση εκ μέρους των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις προθέσεις τους και τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει.

Επίσης, ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα ήταν το ζήτημα της διακομιδής των ασθενών και η προσπάθεια του υπουργείου για εξεύρεση μιας συνολικής λύσης μέσα στα πλαίσια του δυνατού, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, ώστε να εξαλειφθούν οι ιδιαίτερα κοστοβόρες αλλά και συχνά επισφαλείς και αναξιοπρεπείς συνθήκες διακομιδής που επικρατούν σήμερα.

Η συζήτηση υπήρξε ιδιαίτερα διεξοδική, εποικοδομητική και ειλικρινής.

Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος, Νίκος Μανιός,

Βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos