Εκπροσώπηση του Δήμου Κύθνου στο 1ο Διεθνές Συνέδριο στη Σαντορίνη με θέμα: «Ανακύκλωση στις νησιωτικές περιοχές»

27 Μαϊος 2015 13:18

Ο Δήμος Κύθνου εκπροσωπούμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Ηλιού συμμετείχε στο 1ο Συνέδριο για την Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές (RECIS 2015), που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 22 και 23 Μαΐου στη Σαντορίνη. Στο συνέδριο παραβρέθηκε ο Aναπληρωτής Yπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης αλλά και εκπρόσωποι από 13 νησιά και νησιωτικούς δήμους: Μήλος, Τήνος, Νάξος, Αμοργός, Φολέγανδρος, Ανάφη, Πάτμος, Αλόννησος, Άγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα, Χανιά, Πλατανιάς και Σαντορίνη.


Ο Αντιδήμαρχος στο σύντομο χαιρετισμό του ,αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την άρτια οργάνωση, ανέφερε ότι η βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων και η λειτουργία της ανακύκλωσης αποτελεί μείζον θέμα στην ατζέντα της νέας διοίκησης του Δήμου Κύθνου. Το γεγονός αυτό το οποίο αποτυπώνεται από τα τεράστια βήματα που έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος στο θέμα αυτό μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα και φυσικά από την έναρξη της λειτουργίας της ανακύκλωσης συσκευασιών που θα πάρει σάρκα και οστά σε σύντομο χρονικό διάστημα στο νησί.

Έπειτα ο κ.Ηλιού με την ιδιότητα του Προέδρου του Δικτύου Αειφόρων Νήσων Αιγαίου (ΔΑΦΝΗ) που φέρει εδώ και λίγο καιρό ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Θήρας κ. για την στήριξη του στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΔΑΦΝΗ και δήλωσε οτι οι συνασπισμοί νησιών όπως το ΔΑΦΝΗ είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε θέματα αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης πάντα με γνώμονα την περιβαλλοντική συνιστώσα.
Μετά το τέλος των εργασιών της δεύτερης μέρας του συνεδρίου οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Διαλογής και Ανάκτησης Υλικών (ΚΔΑΥ) που λειτουργεί πλέον στη Σαντορίνη και είναι το πρώτο στις Κυκλάδες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos