Κίνδυνος για τον τουρισμό σε διάφορα αεροδρόμια της χώρας

03 Ιουνίου 2015 14:12

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τουριστική αγορά υπάρχει ένα μεγάλο θέμα με τις πτήσεις σε διάφορα αεροδρόμια της χώρας.

 

Το πρόβλημα σχετίζεται με τα ραδιοβοηθήματα των αεροδρομίων, τα οποία σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα πρέπει να ελέγχονται ως προς την καλή λειτουργία τους με ειδικά tests.

Εάν παρέλθει η προκαθορισμένη ημερομηνία διενέργειας των συγκεκριμένων tests τα ραδιοβοηθήματα θεωρούνται ότι βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Στην περίπτωση αυτή οι προσεγγίσεις στα συγκεκριμένα αεροδρόμια γίνονται με την καθοδήγηση και έλεγχο των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και την οπτική επαφή των χειριστών (πιλότων) με το αεροδρόμιο.

Η διαδικασία αυτή όπως είναι ευνόητο αποκλείει πτήσεις την νύχτα.

Αυτή είναι η περίπτωση του αεροδρομίου της Μυτιλήνης όπου ήδη ακυρώθηκαν οι νυχτερινές πτήσεις. Στις 15 Ιουνίου θα ακολουθήσουν τουλάχιστον δύο άλλα διεθνή αεροδρόμια και συγκεκριμένα της Σαντορίνης και της Σκιάθου.

Τα απαιτούμενα tests για να μην βγουν εκτός συστήματος τα ραδιοβοηθήματα πρέπει να γίνουν με ειδικό αεροπλάνο της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.
Είναι διασταυρωμένο ότι το μοναδικό ειδικό αεροπλάνο της ΥΠΑ βρίσκεται καθηλωμένο για επισκευή στην Γαλλία και προφανώς λόγω έλλειψης χρημάτων καθυστερεί η παράδοσή του. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα πιεστικά ταμειακά προβλήματα έχει δεσμεύσει όλα τα διαθέσιμα κονδύλια των δημοσίων φορέων και δεν κάνει σχεδόν καμία πληρωμή εκτός μισθών, συντάξεων και δόσεων προς τους πιστωτές.

Πέραν αυτών η ΥΠΑ βρίσκεται χωρίς διοίκηση διότι ως συνήθως συμβαίνει με την πάγια λογική κομματικοποίησης του κράτους έχει παραιτηθεί η προηγούμενη διοίκηση αλλά δεν έχει εγκατασταθεί η επόμενη.

Το αποτέλεσμα είναι σε περίοδο έντονης τουριστικής κίνησης σε νησιά όπως η Σαντορίνη, όπου υπάρχουν δεκάδες πτήσεις τσάρτερ καθημερινά, οι περισσότεροι των οποίων είναι νυχτερινές να υπάρχει ο κίνδυνος να είναι αδύνατη η προσέγγιση των αεροπλάνων.

Τα επακόλουθα είναι εύκολα προβλέψιμα. Η απόλυτη καταστροφή του τουρισμού και η δυσφήμιση της χώρας παγκοσμίως.

Εύχομαι και ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και κυρίως να αποφευχθεί ένα τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό, τον μοναδικό εν λειτουργία οικονομικό πνεύμονα στην Ελλάδα.

Γιώργος Βακόνδιος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos