Ανησυχία για την ομαλή πορεία του τρέχοντος ΕΣΠΑ Επείγον έγγραφο του Περιφερειάρχη στον αρμόδιο Αναπ. Υπουργό Χ. Σπίρτζη

10 Ιουνίου 2015 21:27

Την ανησυχία του σχετικά με την ομαλή πορεία υλοποίησης έργων που είναι ενταγμένα στο τρέχον ΕΣΠΑ, εκφράζει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με επείγον έγγραφο προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.

Ως γνωστόν, το εν εξελίξει ΕΣΠΑ ολοκληρώνεται στο τέλος τους τρέχοντος έτους. Ωστόσο, σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, δεν έχουν ακόμη υποβληθεί στην Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων οι πίνακες με τις προτεινόμενες πιστώσεις για το έτος 2015, για τις Συλλογικές Αποφάσεις Έργων (ΣΑΕ) 045/9, 071/9 και 076/9, προκειμένου να εγκριθούν.

Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην χρηματοδότηση των έργων που είναι εγγεγραμμένα στις παραπάνω ΣΑΕ, δημιουργεί προβλήματα στην απρόσκοπτη υλοποίησή τους , με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος της μη έγκαιρης ολοκλήρωσή τους στα χρονικά πλαίσια του τρέχοντος ΕΣΠΑ, με συνέπεια την απώλεια της χρηματοδότησής τους από το Πρόγραμμα.

Στο έγγραφο αναφέρεται η χαρακτηριστική περίπτωση του έργου της κατασκευής του ΧΥΤΑ Νάξου, στον ανάδοχο του οποίου οφείλεται το ποσό του 1,0 εκατ. ευρώ για εργασίες που έχουν εκτελεστεί και πιστοποιηθεί και δεν μπορεί να καταβληθεί λόγω έλλειψης πιστώσεων.

Επίσης, δεν υπάρχει εγκεκριμένη πίστωση, περίπου 135.000 ευρώ, για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις για την κατασκευή του ΧΥΤΑ Κέας, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η έναρξη του έργου, για το οποίο έχει υπογραφεί σύμβαση από τις 16-5-2014.

Με το έγγραφό του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ζητά την άμεση ανταπόκρισή του, προκειμένου οι προαναφερθείσες ΣΑΕ να προταθούν και να εγκριθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η υλοποίηση των εγγεγραμμένων σε αυτές έργων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos