Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη με τον Αλ. Λυκουρέζο,

12 Οκτωβρίου 2015 12:30

Συνάντηση εργασίας με τον διακεκριμένο δικηγόρο κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο είχε το πρωί της Κυριακής, στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με αντικείμενο την προσφυγή στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας, κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ σε πέντε νησιά της Περιφέρειας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου,
ο Πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο Πρόεδρος του ΕΣΡ κ. Νίκος Μπόνης και ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕΔ κ. Γιώργος Αντώνογλου.

 

Ο κ. Λυκουρέζος ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Περιφερειάρχη και τους εκπροσώπους των φορέων για το ιστορικό καθιέρωσης του ειδικού φορολογικού καθεστώτος των νησιών και των ειδικών συνθηκών που το επέβαλαν, ενώ παρουσιάστηκαν και τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία εσόδων από τον ΦΠΑ στα νησιά, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση από τους αριθμούς που επικαλέστηκε
η κυβέρνηση, για να αιτιολογήσει την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στην συνάντηση εργασίας, ο Περιφερειάρχης θα αναλάβει τον συντονισμό των φορέων των πέντε νησιών, στα οποία καταργήθηκε το ειδικό φορολογικό καθεστώς, προκειμένου να υπάρχει ενιαία νομική εκπροσώπηση και κοινή γραμμή των νησιών αυτών, στην μάχη που θα δοθεί στο ΣτΕ, κατά της κυβερνητικής απόφασης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos