Συνάντηση Δημάρχου Μυκόνου με Υπουργό Τουρισμού

21 Οκτωβρίου 2015 14:17

Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά πραγματοποίησε την Παρασκευή 16 Οκτ. 2015 ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου και τον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΔΕΠΠΑΜ κ. Βαγγέλη Πελέκη.

Οι συζητήσεις έγιναν παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και στο πολύ καλό κλίμα που δημιουργήθηκε συζητήθηκαν θέματα όπως:

 

Αεροπορικές συνδέσεις με νέους προορισμούς. · Συντονισμός με το Υπουργείο Τουρισμού, εμπλεκόμενους φορείς καθώς και με άλλα λιμάνια για το τουριστικό προϊόν "Κρουαζιέρα", ώστε να υπάρξει προγραμματισμός των αφίξεων χωρίς να σημειωθεί καμία απώλεια. Βελτίωσηεγκαταστάσεων τουλιμένοςΜυκόνου και ομαλοποίηση των αφίξεων.

Προοπτικές και δυνατότητες χρηματοδότησης για κατασκευή μαρίνας στη Μύκονο ώστε να γίνει πλήρης εκμετάλλευση της ζήτησης που
σημειώνεται.

· Αναθεώρηση και βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας και αδειοδότησης Τουριστικών Κατοικιών.

· Επίλυση θεσμικών θεμάτων αδειοδότησης τετράτροχων ενοικιαζόμενων οχημάτων καθώς και μηχανών κυβισμού άνω των 125cc,σε συσχετισμό με την αρμοδιότητα έκδοσης σχετικών αδειών από τον ΕΟΤ.

· Υλικοτεχνική βελτίωση των υποδομών του Αερολιμένος Μυκόνου με ιδιαίτερη έμφαση στον αεροδιάδρομο, το τμήμα αφίξεων και
το τμήμα αναχωρήσεων.

Η Υπουργός επικρότησε τις πρωτοβουλίες του Δημάρχου και ζήτησε εγγράφως λεπτομερές υπόμνημα καθώς και περαιτέρω συναντήσεις ώστε να υλοποιήσει με τον πιο παραγωγικό και άμεσο τρόπο τις προτάσει ς που συζητήθηκαν, δηλώνοντας πως θα στηρίξει με κάθε τρόπο τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Μυκόνου και που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού. Τόνισε επίσης πως οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση με αυτές του Υπουργείου.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Υπουργό και πέρα από τις επόμενες συναντήσεις που προγραμματίζονται, απηύθυνε πρόσκληση προς την κ. Κουντουρά να επισκεφτεί τη Μύκονο για πληρέστερη αντίληψη της αμεσότητας επίλυσης των θεμάτων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos