Γ. Χατζημάρκος στο συνέδριο του ΣΕΤΕ: «Πολιτικοί φορείς και αγορά μαζί. Αυτό είναι το μήνυμα που χρειάζεται η χώρα σήμερα»

21 Οκτωβρίου 2015 14:28

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος συμμετείχε στο 14ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη» με τίτλο: «Τουρισμός: Η Κιβωτός της Ελληνικής Οικονομίας» που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου 2015 στο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα.

Η θεματολογία του συνεδρίου επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένες προτάσεις, όσον αφορά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την επίδραση του τουρισμού στην τοπική οικονομία, όπου ο κ. Χατζημάρκος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την νέα φιλοσοφία και οπτική με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προσεγγίζει το κεφάλαιο «τουρισμός» και να μεταφέρει απτά παραδείγματα των
επιτυχημένων δράσεων που αναλήφθηκαν τον τελευταίο χρόνο, μιλώντας για «εμπειρίες που αφορούν τις μικρές ή μεγάλες νίκες που τα νησιά μας έκαναν, το τελευταίο διάστημα, σε τομείς όπως η επιμήκυνση της περιόδου, ο θεματικός τουρισμός και τα κοινά τουριστικά πακέτα».

 

Τέτοια δείγματα γραφής είναι το πρόγραμμα φιλοξενίας στην Ρόδο των 7.000 Αυστριακών συνταξιούχων (περί τις 62.000 ιανυκτερεύσεις), τα κοινά τουριστικά πακέτα με την Τουρκία, που αφορούν περί τους 72.000 επισκέπτες στους μήνες εκτός σεζόν (περίπου 200.000 διανυκτερεύσεις), αλλά και στην επιτυχημένη μεταφορά στην Ρόδο εκθεμάτων από το μουσείο του Λούβρου, απτό παράδειγμα ενίσχυσης μιας μορφής θεματικού τουρισμού, όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, σε συνάρτηση με την εξωστρέφεια που αποτελεί στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας.

«Έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη ως χώρα να παρουσιάσουμε απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, όχι μόνο στους μεγάλους στόχους
που θέτουμε, αλλά και σε μικρότερους, που όμως τα οφέλη τους λειτουργούν πολλαπλασιαστικά» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και υπογράμμισε ότι οι επιτυχίες αυτές, οφείλονται σε πολύ συγκεκριμένους λόγους και στέλνουν ένα σαφές μήνυμα.

«Το μήνυμα είναι ότι για πρώτη φορά, εμείς, ως πολιτικά πρόσωπα, κάναμε την υπέρβαση να δουλέψουμε, τοποθετώντας τον πολιτικό
φορέα στην θέση που πρέπει να έχει μέσα σε όλη αυτήν την προσπάθεια, μια θέση που πρέπει να είναι συντονιστική, υποστηρικτική, σε στρατηγικό επίπεδο, δίπλα στην αγορά. Νομίζω πως ήρθε πια οι ώρα - οι συνθήκες το επιβάλλουν - να λέγεται δημόσια και δυνατά ότι δεν μπορούν οι πολιτικοί φορείς, ανεξαρτήτως επιπέδου, να φέρουν αποτελέσματα στην οικονομία, χωρίς να πορεύονται σε αυτόν
τον δρόμο μαζί με τους φορείς της αγοράς. Πολιτικοί φορείς και αγορά μαζί. Αυτό είναι το μήνυμα που χρειάζεται η χώρα σήμερα, που έχει δραματική ανάγκη από αύξηση του ΑΕΠ και θέσεις εργασίας, αυτό είναι το «χαλί» πάνω στο οποίο θα πρέπει να πατήσουν όλες οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες» ανέφερε και πρότεινε μάλιστα η συνεργασία πολιτικών φορέων και αγοράς να αποτελεί, δεσμευτικά, προϋπόθεση για όλες τις χρηματοδοτήσεις.

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου τόνισε: «Στην πράξη και όχι στα λόγια κερδίζονται ένα-ένα όλα τα στοιχήματα του Ελληνικού τουρισμού, με τον πολιτικό φορέα που λέγεται Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον ρόλο που της αρμόζει, τον σχεδιαστικό, υποστηρικτικό και συντονιστικό δίπλα πάντα και σε συνεργασία με τους φορείς της αγοράς. Είμαστε ακόμα στην αρχή.
Συνεχίζουμε...»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos